OTP Bank România a primit 180 de notificări de la clienți privind darea în plată în prima lună de la intrarea în vigoare a legii, toate dosarele fiind contestate în instanță, spun acționarii băncii.

“Pe 13 mai 2016, a intrat în vigoare așa numită Lege a dării în plată (…). Până pe 30 iunie, aproximativ 180 de clienți au depus aplicații pentru credite cu o valoare brută de 51 milioane lei. OTP Bank România a trimis dosarele în instanță, invocând îngrijorări de natură constituțională. În același timp, au fost create provizioanele individuale și colective necesare”, se arată în raportul financiar semestrial al băncii-mamă, citat de Profit.ro

În ceea ce privește programul pentru conversia creditelor în franci elvețieni, OTP notează că a finalizat procesul în cazul a 71% dintre clienții elibigili (aproximativ 7.000 de contracte individuale).

“Deși numărului aplicațiilor noi arată o scădere a interesului din partea clienților, rata finală de participare (la program – n.r.) ar putea crește”, potrivit Profit.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)