Dupa ce a facut anuntul finalizarii acordului de preluare a Millennium Bank, filiala locala a bancii portugheze Banco Comercial Portugues, Laszlo Diosi, CEO OTP Bank, a precizat ca institutia de credit maghiara este interesata in continuare de alte banci care sunt de vanzare pe piata locala.

”Ne-am dorit intotdeauna o cota de piata de 5%, insa acest deziderat nu putea fi realizat fara o achizitie. Tocmai de aceea am vazut multe banci in ultimii ani, am analizat atent, insa abia acum am gasit o institutie care se potriveste profilului nostru de business. Stiu ca nici dupa preluarea Millennium Bank nu suntem foarte aproape de 5%, insa am facut totusi un mare pas in aceasta directie. In continuare, in functie de oportunitati, o sa incercam si alte achizitii”, a precizat Laszlo Diosi.

Achizitia Millennium Bank apropie OTP Bank de topul celor mai mari zece banci locale, ungurii urcand trei pozitii in clasament pana pe locul 13, cu o cota de piata de 2% si active totale de 2 miliarde de euro.

“Aceasta achizitie sustine in mod eficient atingerea obiectivului nostru strategic pe termen mediu, acela de a intra in topul primelor 10 banci din Romania si, in acelasi timp, ne consolideaza poziția de furnizor stabil de servicii financiare universale. Millenium Bank este o institutie financiara solida, cu activitati concentrate pe segmentul retail. Am convingerea ca achizitia Millennium Bank reprezinta atat o noua etapa in dezvoltarea noastra pe piata din Romania, cat si o consolidare a pozitiei noastre pe piata locala, in mod special pe segmentul retail”, a declarat Laszlo Diosi.

Millennium Bank are un portofoliu de aproape 80.000 de clienti si o retea de 56 de sucursale, cu o concentrare strategica in Bucuresti si 58 de ATM-uri. Ca urmare a tranzactiei, OTP Bank va avea un portofoliu de aproximativ 400.000 de clienti, aproape 150 de sucursale si peste 160 de ATM-uri.

OTP Bank vrea sa intregreze business-ul Millennium Bank printr-un proces de fuziune, care va dura aproximativ un an. Banca din Ungaria va plati 39 milioane de euro pentru preluarea activelor locale ale Banco Comercial Portugues in valoare de 2,8 miliarde de lei (635 milioane de euro)si va rambursa catre BCP o linie de finantare de aproximativ 150 milioane de euro.

Millennium Bank regreta vanzarea: Am fost obligati de Comisia Europeana

Luis Pereira Coutinho, Membru al Bordului Executiv Millennium bcp, a anuntat ca despartirea de piata bancara din Romania produce tristete.

”Noi facem acest pas cu tristete pentru ca am fost fortati de Comisia Europeana. In opinia noastra Millennium este o banca buna, intr-adevar tanara, dar care are dezvoltare sanatoasa si un portofoliu de clienti buni”, a subliniat Luis Pereira Coutinho.

Oficialul Millennium bcp a mai spus ca “am ales sa batem palma cu OTP Bank si nu cu Raiffeisen Bank pentru ca am primit cea mai buna oferta de la ei”.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)