OTP Bank Romania a obtinut in primul semestru un profit net de 1,6 miliarde forinti (5,4 milioane euro), dupa pierderi de 7,7 milioane euro in primele sase luni din 2013, in conditiile in care creditele au crescut cu 6%, in principal pe consum, iar veniturile din dobanzi si comisioane cu peste 22%. Banca a obtinut un profit operational de 4,9 miliarde de forinti (15,9 milioane euro), fata de 3 miliarde de forinti in urma cu un an (10,1 milioane euro), se arata in raportul publicat vineri de banca ungara.

Veniturile totale au avansat cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 11,33 miliarde de forinti (36,9 milioane euro).

“Profitul operational a avansat cu 61% in rata anuala. In cadrul veniturilor, imbunatasirea veniturilor din dobanzi reflecta orientarea strategica a bancii pe credite de consum cu rate inalte ale dobanzii anuale, ale caror pondere a crescut in mod permanent”, se arata in raportul publicat de banca, citat de Mediafax.

Provizioanele au scazut cu 39% in primele sase luni, fata de intervalul similar al anului trecut, la 3,2 miliarde de forinti (10,4 milioane euro). In trimestrul al doilea au fost constituite provizioane de 1,7 miliarde forinti (5,7 milioane euro)
Activele totale ale OTP Bank Romania au crescut cu 3% in primul semestru, la 465,47 miliarde de forinti (1,51 miliarde euro).

Soldul brut al creditelor a crescut cu 6% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, la 430 miliarde de forinti (1,4 miliarde euro). Rata creditelor cu intarziere la plata de peste 90 de zile a stagnat in trimestrul al doilea la 18,3%. Depozitele au scazut cu 5% in primul semestru, la 191,2 miliarde de forinti (622 milioane euro).

La sfarsitul primului semestru, banca avea 84 de sucursale si 122 de ATM-uri si 930 de angajati.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)