Conform raportului publicat astăzi în Budapesta, OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat neajustat după impozitare de 8,8 milioane lei, în creștere cu 50% față de aceeaşi perioadă a anului precedent. Câștigurile înainte de impozitare, în valoare de 16,7 milioane lei, au depășit nivelul din primul trimestru al anului 2015 de aproape două ori.

Profitul operațional s-a îmbunătățit în mod semnificativ, de la un trimestru la altul şi a scăzut cu 3% de la un an la altul. Veniturile totale în primul trimestru din 2016 au crescut cu 27% față de trimestrul precedent, însă au scăzut de la an la an cu 6%, în principal din cauza scăderii cu 26%  a veniturilor din comisioane.

În ceea ce privește declinul trimestrial al venitului net din dobânzi, acesta a rezultat în urma scăderii volumelor de credite (-3%) cauzate de reducerile oferite clienților cu credite ipotecare în franci elvețieni, în cadrul programului de conversie.

Cheltuielile operaționale au scăzut cu 7%, față de aceeaşi perioadă a anului trecut și cu 16% fată de trimestrul precedent, OTP Bank România numărându-se printre sucursalele cu cele mai semnificative reduceri de costuri, în primul trimestru din 2016. Costurile totale de risc au fost cu 47% mai mici față de anul precedent.

Portofoliul total de credite brute, ajustat la efectul cursului de schimb valutar, s-a redus cu 8%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015, pe fondul reducerii volumului creditelor persoanelor fizice şi a scăzut cu 5% de la un trimestru la altul.

Ȋn conformitate cu reglementările locale, rata de adecvare a capitalului băncii a fost de 14,6%, la sfârșitul lunii martie, ceea ce semnifică o îmbunătăţire de 0,4% fată de trimestrul anterior.

La nivelul grupului, OTP Group a înregistrat un profit ajustat de 47,6 miliarde HUF (aprox. 153 mn EUR) în primul trimestru din 2015, cu o creștere semnificativă atât de la an la an, cât și de la trimestru la trimestru. Îmbunătățirea s-a datorat reducerii costurilor de risc. În ceea ce privește performanța subsidiarelor grupului, toate subsidiarele străine ale OTP Group (cu excepția Touch Bank) au afișat profit.

otp otp bun

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)