Conform raportului publicat in Budapesta, OTP Bank Romania a inregistrat un profit ajustat dupa impozitare de 34.7 milioane de lei. Imbunatatirea semnificativa a rezultatelor financiare se datoreaza cresterii veniturilor nete din dobanzi si scaderii costurilor asociate riscurilor.

Profitul operational al bancii a crescut cu 45%, de la un an la altul, ajungand la valoarea de 109.9 milioane lei. Cresterea veniturilor nete reflecta orientarea bancii catre majorarea volumului creditelor de nevoi personale, ponderea acestora in totalul portofoliului de credite crescand in mod constant.

Potrivit raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din Romania a OTP Group a incheiat primele noua luni ale acestui an 2014 cu active totale in valoare de 6,524 milioane de lei.

Calitatea portofoliului a continuat procesul de stabilizare, procentul creditelor neperformante mentinandu-se modest, similar aceleiasi perioade a anului trecut.

Volumul creditelor pentru corporatii a crescut cu 9% de la un an la altul si cu 4% de la un trimestru la altul.

Volumul depozitelor atrase de la clientii retail a ramas stabil, raportat la totalul depozitelor. Volumul depozitelor pentru persoane fizice a ramas stabil, raportat la totalul depozitelor inregistrate, in timp ce depozitele pentru IMM-uri au continuat sa creasca cu 12%, de la un trimestru la altul.

Rata de capitalizare a bancii s-a mentinut la 14.4% la finalul lunii septembrie, comparativ cu 12.7% la finalul lui 2013. Rezultatele pozitive sunt sustinute de cresterea cu 50 milioane de lei a capitalului OTP Bank in cel de-al doilea trimestru din 2014.

Profitul net consolidat al OTP Group insumeaza 347.3 milioane de euro, in primele 9 luni ale anului, in contextul scaderii veniturilor totale si a cresterii costurilor asociate riscului.

La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost inregistrate de subsidiarele din Bulgaria, Romania, Muntenegru, Slovacia, Serbia si Croatia.

OTP Bank Romania a semnat, pe 30 iulie 2014, la Bucuresti, contractul de achizitie in procent de 100% a actiunilor subsidiarei din Romania a Banco Comercial Português, Millennium Bank Romania. Valoarea tranzactiei este de 39 milioane de euro.

Cu active totale in valoare de 2,83 miliarde RON (aprox. 635 milioane de euro), la 31 decembrie 2013, Millennium Bank Romania ocupa pozitia 22 in clasamentul institutiilor bancare din Romania, avand o cota de piata de 0,8%. Ȋn urma acestei achizitii, OTP Bank Romania va inregistra o cota de piata de 2.1% si va urca pe pozitia 11 in clasamentul bancilor din Romania. Ca urmare a tranzactiei, OTP Bank Romania va avea aproximativ 150 de sucursale si peste 160 de ATM-uri pentru cei aproape 400.000 de clienti persoane fizice si corporatii. Procesul final de integrare este estimat sa dureze 1 an.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)