OTP Bank România lansează, în premieră pe piața locală, un nou produs de creditare destinat clienţilor persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale și întreprinderi individuale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol: creditul pentru dubla prefinanțare a subvențiilor APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Spre deosebire de celelalte produse de acest tip existente pe piață, OTP Bank România oferă clienților săi posibilitatea de a accesa o sumă ce reprezintă până la dublul subvențiilor de încasat, în baza adeverinței obținute de la APIA. Astfel, unicitatea acestui produs de finanțare constă în prefinanţarea subvențiilor pentru doi ani, doar în baza adeverinţei emise de APIA.

În cadrul acestei facilități, OTP Bank Romȃnia finanţează plăţile cuvenite din:
• SAPS – Schema de Plată Unică pe Suprafaţă;
• plata redistributivă;
• plata pentru înverzire;
• măsurile compensatorii de dezvoltare rurală.

În plus, procesul de acordare a acestor credite este unul simplificat și standardizat din punct de vedere al documentației și garanțiilor solicitate, OTP Bank oferind servicii de consultanță gratuită.

„Strategia OTP Bank România este de a dezvolta și de a îmbunătăți constant gama de produse și servicii adresate clienților întreprinderi mici și mijlocii, oferind soluții complete, prin servicii de consultanță și produse de finanțare simple și eficiente, adaptate nevoilor specifice reale ale acestora. Dezvoltarea acestui nou produs confirmă angajamentul nostru de a ne implica în susținerea clienților din domeniul agricol. Creditul pentru dubla prefinanțare a subvențiilor APIA este o facilitate unică în acest moment în Romȃnia, prin caracteristicile specifice, respectiv prefinanțarea subvențiilor pe doi ani, inclusiv contribuția proprie în cadrul proiectelor finanțate prin Fonduri Europene”, declară Roxana Hidan, Director Direcția IMM, OTP Bank România.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare  definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)