OTP Bank Romania se retrage din activitatea de brokeraj pe piata de capital locala, dupa doar trei ani de activitate pe acest segment, au declarat surse din piata de capital. Dupa primele 11 luni din acest an, OTP Bank se claseaza pe locul 34 din 52 in topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucuresti, cu un rulaj cumulat de 68,3 milioane lei.

Banca a primit avizul CNVM pentru a activa pe piata de capital in martie 2009 si a inceput sa intermedieze tranzactii in luna octombrie a aceluiasi an. In cele trei luni de activitate pe bursa din 2009 OTP Bank Romania a intermediat tranzactii de 3,8 milioane lei (0,03% cota de piata), pentru ca apoi in 2010 sa urce pe locul 36, cu un rulaj de 85,1 milioane lei (0,48% cota de piata), iar in 2011 sa fie pe locul 24, cu transferuri de 175,1 milioane lei (0,75% cota de piata).

OTP Bank Romania face parte din grupul financiar ungar OTP Bank. in acest an din piata de capital s-au retras mai multi intermediari, cele mai mari nume fiind ING Bank si UniCredit CAIB. Unele firme mai mici de brokeraj au fost obligate sa inchida activitatea din cauza scaderii rulajelor pe bursa, care au dus la diminuarea comisioanelor incasate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)