OTP Bank Group anunță că a încheiat acordul privind achiziționarea filialei sârbe a companiei franceze Societe Generale, care va fi redenumită OTP Bank Serbia.

“Fuziunea cu Vojvodjanska Banka, membrul grupului OTP, este planificată pentru 2021. Până atunci, cele două bănci vor funcționa ca persoane juridice separate, dar clienții ambelor bănci vor putea folosi cele peste 300 ATM-urile din Serbia fără comision pe cardurile de debit “, se arată într-un comunicat de presă.

Societe Generale Banka Srbija este a patra mare bancă din Serbia şi are o cotă de piaţă de 8,4%, în funcţie de valoare totală a activelor.

BRD nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei, dar a precizat că vânzarea subsidiarei din Serbia va avea un efect negativ de 108 milioane euro asupra rezultatelor sale din trimestrul al patrulea.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)