OTP Bank Romania anunta ca Registrul Roman al Comertului a aprobat, la data de 7 ianuarie 2015, majorarea capitalului social al bancii cu 175.344.000 RON. Astfel, capitalul reglementat al OTP Bank Romania a fost majorat de la 782.908.800 RON la 958.252.800 RON.

„Majorarea capitalului social este o dovada directa a increderii pe care actionarii o au fata de stabilitatea subsidiarei romȃnesti si fata de strategia noastra de dezvoltare. De asemenea, atesta consolidarea pozitiei OTP Bank pe piata bancara din Romania. OTP Group vizeaza extinderea cotei de piata in tarile in care este prezent, iar Romania a fost mereu o piata strategica.

OTP Bank Romania a crescut organic, inca de la intrarea pe piața locala, in urma cu mai mult de zece ani. Evolutia noastra a fost consolidata prin achizitia recenta a Millennium Bank Romania, moment cheie care ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de intra in topul primelelor 10 banci din Romania, drept furnizor solid si stabil de servicii financiare universale, cu lichiditate si capitalizare remarcabile”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

OTP Bank Romania a finalizat achizitia in procent de 100% a actiunilor Millennium Bank Romania, pe 8 ianuarie 2015. In urma tranzactiei in valoare de 39 milioane de euro,Millennium Bank Romania, fosta membra a Banco Comercial Português, face de acum parte din OTP Group in Romania. Ca urmare a achizitiei, cota de piata a OTP Bank Romania este estimata sa ajunga la aproximativ 2%, iar banca rezultata in urma fuziunii va urca pe locul 13 in clasamentul bancilor prezente in Romania.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)