OTP Bank și-a anunţat astăzi noile măsuri de susţinere a clienţior persoane fizice și juridice ce pot apela la amânarea ratelor la credite, potrivit OUG 37/2020. Banca a pus la dispozitia clienților săi un formular pentru debitorii interesati de suspendarea ratelor la credite.

UPDATE / 21 Aprilie 2020

OTP Bank a venit în sprijinul clienților persoane fizice și/sau juridice cu o modalitate mai facilă pentru inițierea solicitărilor de suspendare a ratelor, conform Ordonanței de Urgență 37/2020 și a Normelor de aplicare a acesteia. Prin intermediul formularului online, pus la dispoziție pe website-ul băncii, clienții pot solicita mult mai simplu aplicarea acestei soluții.

Astfel, în numai câteva zile de la lansarea formularului, au fost înregistrate aproximativ 3.500 de cereri pe acest canal, de 4 ori mai mult decât prin email, telefon sau unitățile teritoriale.

”Clienții aleg acum, în principal, să aplice pentru măsura suspendării ratelor, potrivit Ordonanței, prin intermediul formularului online. Este un instrument eficient și simplu, creat cu scopul de a limita deplasarea la bancă și a preveni situațiile de supraîncărcare a Contact Center-ului. Le recomandăm în continuare clienților să îl folosească cu încredere, pentru că astfel datele sunt bine structurate și complete, ceea ce poate facilita soluționarea mai rapidă a cererilor primite”, au declarat reprezentanții OTP Bank.

Totodată, banca anunță că oferă posibilitatea suspendării obligațiilor de plată a ratelor scadente pentru toate tipurile de credite, inclusiv pentru carduri de credit și overdraft (descoperit de cont), pentru clienții care întrunesc condițiile prevăzute în OUG 37/2020 și care transmit solicitări până la termenul limită prevăzut, respectiv data de 15 mai 2020.

OTP Bank analizează toate cererile primite și, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data solicitării, revine către client cu un răspuns privind aprobarea sau, după caz, respingerea acestora. Clienții ale căror cereri sunt aprobate vor primi, în cel mult 30 de zile de la data primirii solicitării, o notificare cu clauzele contractuale modificate, inclusiv noul grafic de rambursare.

Primele solicitari de amânare în condițiile Ordonanței au fost deja aprobate săptămâna trecută și comunicate clienților, iar alte câteva mii sunt în curs de analiză și procesare.

În cazul persoanelor fizice pentru care se aplică soluția OTP Bank de amânare fără intrare în restanță si aplicare de penalizări până pe 29.05.2020, și care ulterior și-au manifestat intenția de a beneficia de măsura anunțată în ordonanță și îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute de aceasta, este important de știut că soluția OTP Bank va fi înlocuită automat de soluția de amânare în condițiile Ordonanței.

În ceea ce privește persoanele juridice sau categoriile asimilate, OTP Bank a implementat aceeași modalitate de solicitare a suspendării ratelor, prin intermediul formularului online pus la dispoziție pe website-ul băncii. Dacă acestea întâmpină sau se află într-o situație dificilă, atunci sunt rugate să contacteze în cel mai scurt timp managerul de relații dedicat pentru a identifica cea mai bună soluție personalizată.

Așadar, debitorii care doresc să aplice pentru măsura suspendării ratelor conform Ordonanței, pot transmite o solicitare prin email, telefonic, cerere în format fizic sau, preferabil, prin completarea formularului online, dupa cum urmează:
? Dacă ești client persoană fizică, este suficient să completezi formularul de AICI
? Dacă ești client persoană juridică și dorești să beneficiezi de această măsură, te rugăm să completezi formularul următor AICI
? Detalii despre această măsură găsești AICI”

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)