Poziţia de capital a OTP Bank, cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, este excelentă, şi grupul bancar ungar poate face faţă unor posibile şocuri suplimentare pe piaţă în Ucraina şi Rusia, a anunţat miercuri Banca Centrală a Ungariei, într-un răspuns adresat unui email transmis de Reuters.

“Pe baza testelor de stres şi a calculelor, indicele de adecvare al capitalului la nivelul grupului este excelent, ceea ce nu e va schimba substanţial chiar în cazul unui şoc suplimentar semnificativ pe piaţă în Ucraina şi Rusia”, a precizat Banca Centrală a Ungariei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)