OTP Bank România a semnat un parteneriat cu Universitatea din București, prin care banca facilitează plata salariilor angajaţilor Universităţii, se arată într-un comunicat de presă remis de OTP Bank. Reprezentanţii celor două instituţii intenţionează să extindă colaborarea prin noi instrumente care vor răspunde cerinţelor operaţionale ale Universității privind posibilitatea ȋncasarii taxelor universitare prin acceptarea la plată a cardurilor bancare emise de către instituţiile financiare din România şi din străinătate.

Serviciul de acceptare la plată a cardurilor, care ar urma să fie dezvoltat de către OTP Bank în cadrul acordului de parteneriat cu Universitatea din București, va putea facilita încasarea diverselor taxe de studii şi a taxelor aferente altor servicii prin intermediul oricărui tip de card Visa sau MasterCard, utilizând tehnologii de ultimă oră.

Principalele componente ale serviciului de acceptare carduri oferit de OTP Bank România vor include:
* Instalarea echipamentelor POS în casieriile Universităţii din Bucureşti;
* Implementarea serviciilor e-commerce, pe website-ul www.unibuc.ro;
* Instruirea personalului Universităţii cu privire la efectuarea ȋncasărilor de taxe universitare prin carduri prin intermediul POS şi e-commerce;
* Servicii de asistenţă tehnică, disponibile 24h/24, 7 zile pe saptămână.

De asemenea, parteneriatul dintre Universitatea din București şi OTP Bank Romȃnia cuprinde și o componentă educaţională. Astfel, OTP Bank va asigura stagii de practică pentru studenţi, va participa la cursuri și conferințe, prin specialiștii săi și se va putea implica în realizarea de studii de cercetare.

„Credem cu tărie în necesitatea dezvoltării educației financiare a noii generații şi, de aceea,  investiția în educație reprezintă o prioritate asumată pentru noi, dezvoltând proiecte în sfera aceasta, în special prin internediul Fundației noastre, Dreptul la Educație. Prin parteneriatul cu Universitatea din București, dorim să oferim servicii și soluții tehnice eficiente și în acord cu necesitățile instituției. Avem în vedere o colaborare pe termen lung, pe parcursul căreia să dezvoltăm, treptat, noi facilități care să asigure beneficii vizibile pentru studenți, dar și pentru cadrele didactice ale Universității.”, declară László Diósi, CEO, OTP Bank România şi Președinte al Fundației Dreptul la Educație.

„Salutăm deschiderea OTP Bank de a pune la dispoziția Universității din București servicii de eficientizare a proceselor financiare. Acest proiect înseamnă un pas înainte spre implementarea unor mijloace moderne la toate nivelurile de desfășurare a activității noastre. O componentă importantă o reprezintă oportunitatea de extindere a acestei colaborări prin noi instrumente și soluții pentru studenți, prin care aceștia să își dezvolte competențele practice.”, declară prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)