OTP Bank, subsidiara sârbească OTP Banka Srbija, a anunțat că achiziția Vojvodjanska Banka a fost finalizată. Ca urmare a fuziunii, banca va atinge o cotă de piață de peste 6%. La conferința de presă de la Novi Sad a fost anunțat că integrarea este programată să se încheie în primăvara anului 2019.

“Cea mai recentă achiziție a grupului bancar demonstrează că OTP Bank este stabilă, are o puternică lichiditate, iar managementul său se angajează să consolideze prezența regională “, a declarat Csányi Sándor, președinte și CEO al OTP Bank.

“OTP își propune să se extindă continuu atât în ​​ceea ce privește clienții, cât și cota de piață”, a spus Csányi.

 

otpSándor Csányi, președintele și CEO al OTP Bank, cea mai importantă bancă comercială din Ungaria, a declarat luni că OTP va cumpăra alte bănci din Serbia dacă se va ivi ocazia, menționând ca deja se gandesc la Komercijalna Banka ca o posibilă țintă, potrivit MTI.

 

OTP Bank a cumpărat 100% din Voban, NBG Leasing și alți membri ai grupului de la Banca Națională a Greciei (BNG) pentru suma de 125 de milioane de euro, pe lângă preluarea împrumuturilor acordate companiilor sârbe de către unitățile non-sârbe ale BNG. Tranzacția a fost închisă la începutul lunii decembrie 2017.

OTP Bank dorește să joace un rol de lider în finanțarea agriculturii, a precizat Csányi, menționând că BNG Leasing are o cotă de 45% în segment și îşi exprimă speranța că Voban își va recâștiga ponderea puternică în domeniu.

OTP Bank și-a majorat stocul de credite cu 26%, prin achizițiile recente ale băncilor mai mici din România, Croația și Serbia și dorește continuarea acestei tendințe, a declarat László Wolf, președintele consiliului OTP Srbija.

Directorul executiv al Voban, Predrag Mihajlović a menționat că achiziția a făcut OTP Bank a treia bancă din Serbia în ceea ce privește sucursalele și bancomatele. Banca integrată își propune să deschidă piețe de desfacere în regiuni unde nici OTP, nici Voban nu au fost prezente până în prezent.

OTP are peste 15 milioane de clienți în întreaga lume și este prezentă în opt țări şi Ungaria.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)