OTP Bank Pipera

SambaNova Systems, compania care construiește cele mai avansate sisteme software, hardware și soluții din industrie pentru a rula aplicații de inteligență artificială (AI), și OTP Group, grupul bancar lider din Europa Centrală și de Est (CEE), au anunțat astăzi un parteneriat strategic pentru a construi cel mai rapid supercomputer AI din Europa. Împreună, vor implementa un sistem AI multi-rack, construit pe SambaNova Dataflow-as-a-Service GPT, pentru cel mai avansat model de limbaj de programare din lume în cadrul unei banci comerciale. Sistemul va fi furnizat ca resursă națională de inteligență artificială în sectorul public, industriei private și învățământului superior, în cooperare cu MIT.

„Aceasta este o colaborare unică între OTP Group, MIT și SambaNova Systems pentru a oferi o resursă incredibilă țării și regiunii Europei Centrale și de Est”, a declarat Péter Csányi, CEO adjunct, șeful diviziei digitale OTP Group. „Suntem încântați să anunțăm că acest supercomputer revoluționar va reprezenta o capacitate unică de inteligență artificială pentru a construi modele de limbaj de programare prin intermediul tehnologiei GPT-3 din întreaga zonă ECE.”

Prin intermediul acestui parteneriat, OTP Group preia conducerea la nivel european în cercetarea și dezvoltarea AI. Cei 17 milioane de clienți ai băncii vor experimenta servicii financiare bazate pe inteligență artificială mai rapide și personalizate cu un supercomputer care poate procesa cantități mari de informații și date bazate pe text, într-un timp scurt. Prin accelerarea semnificativă a fluxurilor de lucru și preluarea sarcinilor repetitive, creând mai mult spațiu pentru dezvoltarea serviciilor și creativității umane, inovația va avea un impact pozitiv asupra angajaților OTP Group din Europa.

Parteneriatul strategic poziționează OTP Group și Ministerul Inovației și Tehnologiei (MIT) din Ungaria drept lider european în domeniul inteligenței artificiale, permițând transformarea rapidă în bancă și la nivel regional pentru următorul deceniu.

„Grupul OTP are un plan impresionant, lider în industrie, pentru a face din AI motorul tehnologic cheie pentru următorul deceniu. Cu sprijinul ITM, mediul AI pe care îl creează va oferi o infrastructură accesibilă și de ultimă oră pentru universități, centre de cercetare, organizații publice și private din Ungaria”, a declarat prof. dr. László Palkovics, Ministrul inovației și tehnologiei din Ungaria.

Parteneriatul dintre OTP Group și SambaNova Systems este un acord de colaborare pe mai mulți ani pentru a implementa soluția GPT Dataflow-as-a-Service de la SambaNova și pentru a construi un model de limbaj de programare în una dintre cele mai complicate limbi din lume, maghiara. Procesul va fi exins și în alte limbi, pentru țările unde operează OTP Bank.
Implementarea acestui proiect va accelera transformarea digitală a băncii, la toate nivelurile din cadrul instituției financiare.
„Modelele de limbaj devin rapid interfața principală pentru instituție, iar AI va conduce la transformarea industriilor. Implementarea soluției la nivel de grup va arată beneficiile și ceea ce este posibil datorită tehnologiei AI în industriile care au la bază gestionarea documentelor, cum ar fi serviciile bancare și financiare”, a declarat Rodrigo Liang, co-fondator și CEO SambaNova Systems.

Implementarea este o performanță tehnică; proiectul, dacă ar fi fost dezvoltat și implementat intern, i-ar fi luat băncii câțiva ani și resurse vaste de capital uman. Datorită colaborării cu SambaNova, OTP Group poate implementa această soluție în termen de câteva zile sau săptămâni. Acest supercomputer AI va permite OTP Bank să avanseze datorită tehnologiei și să înregistreze progrese pe piața financiară globală.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)