OTP Bank ramane interesata sa cumpere o banca de dimensiuni reduse in Romania si ar putea relua discutiile in a doua jumatate a anului, pentru ca Romania este principala piata pe care grupul vrea sa se extinda, potrivit directorului general adjunct al grupului bancar ungar OTP, Laszlo Wolf.

“Suntem pregatiti sa cumparam o banca relativ mica pentru a ne creste cota de piata in Romania, dar trebuie sa fie de o calitate buna. Ne-am uitat la doua banci in Romania, insa nu am ajuns la nicio intelegere, intrucat vanzatorii si-au supraevaluat bancile. Nu este usor sa gasim o banca, dar urmarim constant piata, iar principala problema ramane pretul”, a declarat Wolf la Budapesta, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca grupul OTP nu este angajat acum in negoceiri, insa incepand din a doua jumatate a anului ar putea fi reluate discutiile pentru preluarea unei banci din Romania. Wolf a aratat ca OTP vizeaza o institutie de credit care sa nu aiba nevoi mari de finantare si cu o baza buna de clienti.

Subsidiara din Romania a grupului OTP este o banca de dimensiuni reduse, plasandu-se dupa pozitia a 15-a in randul institutiilor de credit dupa valoarea activelor. “Cred ca bancile mici vor trebui sa isi decida strategia in viitor, fie sa faca achizitii pentru a-si creste cota de piata, fie sa vanda pentru ca nu sunt eficiente daca sunt mici”, a adaugat oficialul grupului ungar.

Grupul  OTP Bank a anuntat inca din 2009 ca este interesat sa cumpere o banca din Romania. In primul semestru al anului trecut,  OTP Bank a negociat preluarea RBS Romania, insa a renuntat deoarece pretul cerut de catre intitutia de credit britanica a fost considerat prea mare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)