De o negociere intre RBS si OTP s-a tot discutat in ultimii doi ani, dar se pare ca acum RBS este foarte aproape de o vanzare, posibil pe bucati si foarte posibil catre OTP Bank. La finalul lunii ianuarie, clienti preferentiali ai RBS Romania, din divizia Royal Preferred Banking, au fost intrebati daca ar dori in continuare sa aiba statutul de clienti preferentiali, cu toate serviciile personalizate aferente, sau le-ar conveni sa fie transferati la OTP, cu clientii de retail, au declarat pentru Capital unele surse aflate in legatura stransa cu acesti clienti.

„Nu este adevarat”, a declarat Laszlo Diosi, director general OTP Bank.

De partea cealalta, cei de la RBS nu au negat ajungereala un acord cu OTP in ceea ce priveste portofoliul de retail, dar au recunoscut ca in prezent cauta optiuni de vanzare a activitatilor care nu se incadreaza in strategia bancii.

“Dupa cum s-a anuntat anul trecut in luna martie, RBS Romania si-a revizuit strategia pentru a se concentra pe segmentul companiilor de top internationale si locale de dimensiuni mari, precum si asupra clientilor institutionali, oferindu-le produse competitive de tranzactii bancare si trezorerie. Ca rezultat al acestei strategii, in prezent, exploram optiuni pentru vanzarea sau iesirea din activitatile care nu se incadreaza in aceasta directie strategica orientata pe servicii dedicate clientilor persoane juridice, inclusiv din activitatile dedicate persoanelor fizice si din portofoliile de active asociate. Vom informa clientii si partile interesate relevante cu suficient timp in avans, in momentul in care aceste schimbari vor avea loc”, au declarat pentru cei de la RBS, citati de Capital.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)