OTP Asset Management Romania si-a anunta rezultatele primului an de activitate a fondului  inchis de investitii OTP Premium Return. La un an de la lansare, un bilant rapid ne arata rezultatele foarte bune obtinute si demonstreaza ȋndeplinirea tuturor obiectivelor propuse. Randamentul fondului la un an este de 8.60%, cu 5.96% peste benchmark-ul stabilit (ROBID 12M+1%). OTP Premium Return a reuşit sa ofere randamente superioare fondurilor de obligatiuni (de ex. OTP Obligaţiuni), ȋn conditii de volatilitate mai scazuta decȃt fondurile de acţiuni (de ex. OTP AvantisRO): 8.60% randament OTP Premium Return, 12.35% OTP AvantisRO, 4.84% OTP Obligaţiuni. Fondul a primit, la Gala Fondurilor de Investiţii şi a Pensiilor Private (Finmedia, 05 Mai 2015), premiul pentru cel mai apreciat fond cu strategii inovatoare de absolute return din Romȃnia.

Pornind de la ipotezele investiţionale anunţate ȋn octombrie 2014, OTP Asset Management Romȃnia a alocat dinamic activele fondului, printre acestea regasindu-se actiuni europene şi romȃneşti, obligaţiuni, certificate pe indici, instrumente financiare derivate ȋn vederea managementului riscului etc.

“Diversificarea devine obligatorie pentru clienţii care doresc sa economiseasca pe termen mediu şi lung, ȋn contextul randamentelor tot mai mici oferite de depozitele bancare, fondurile de obligatiuni şi de cele monetare. OTP Premium Return reprezinta o solutie pentru clientii care au un orizont investitional de cel putin un an de zile, prin prisma faptului ca fondul urmareşte sa obtina rezultate pozitive indiferent de evolutia pietelor de actiuni sau de obligatiuni. Ne-am propus ȋnca de anul trecut sa obtinem randamente anuale superioare fondurilor de obligatiuni, ȋn conditii de volatilitate scazuta şi, dupa un an, putem spune ca ne-am ȋndeplinit obiectivul.      OTP Premium Return ofera o expunere dinamica pe diverse instrumente financiare, astfel ca structura  portfololiu poate fi repliata de la o saptamana la alta, ȋn functie de oportunitatile oferite de pietele financiare.”, Dragoş Manolescu, Director Investiţii, OTP Asset Management Romȃnia.

 

Valoarea minima a investitiei in OTP Premium Return este de o unitate de fond, iar valoarea nominala a unitatii de fond este de 1.000 RON.

Clientii pot subscrie și rascumpara in fiecare luna in OTP Premium Return, in primele 5 zile lucratoare si pot rascumpara, incepand cu luna urmatoare celei in care au subscris. Odata cu redeschiderea aniversara, clienţii care vor subscrie ȋn fond ȋn urmatoarele 3 luni nu vor plati comision de subscriere.

Prezenta pe piata locala din 2007, OTP Asset Management Romȃnia SAI S.A. se afla in top şase administratori de fonduri de investitii din Romania, dupa activele aflate in administrare.  Compania administreaza o gama diversificata de fonduri de investiţii, oferind investitorilor posibilitatea de a accesa investiţiile in acţiuni, prin intermediul OTP AvantisRO, investiţiile in titluri de stat şi obligaţiuni, prin intermediul OTP Obligatiuni, OTP Comodis, OTP Euro Bond şi OTP Dollar Bond, dar şi posibilitatea de a accesa strategii inovatoare de Absolute Return, prin intermediul OTP Premium Return.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)