Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit, într-o conferință de presă, despre cum decurge programul IMM Invest, dar și despre numărul cererilor de amânare a ratelor acceptate până în prezent în România.

Potrivit Ministrului de Finanțe, 170.000 au fost acceptate prin ordonanță de Urgență. Florin Citu a precizat că în total sunt 270.000 de cereri pentru bănci, de la companii si persoane fizice ce implică atat măsurile instituțiilor de credit cât și OUG 37/2020. Majoritatea sunt sunt cereri pentru credite de consum dar și credite ipotecare, a mai spus Citu.

Florin Cîţu a declarat marţi că încasările pe luna aprilie au crescut prin comparație cu aceeaşi lună a anului trecut, o evoluţie peste aşteptările Finanţelor. În schimb, cheltuielile au crescut mai mult, în special cele din zona de sănătate.

Tot în cadrul ieșirii sale publice, ministrul a mai vorbit despre programul IMM Invest ce are deja 37.000 de cereri de finantare.

Cele mai multe sunt microîntreprinderi și sunt din București și Cluj. Sectoarele sunt din transporturi, construcții, restaurante, fabricarea băuturilor.

”Până în prezent, 37.000 de cereri de finanțare la IMM Invest au fost procesate. Cele mai multe sunt microîntreprinderi și sunt din București și Cluj. Sectoarele sunt din transporturi, construcții, restaurante, fabricarea băuturilor. Suntem pregătiți, dacă programul e un succes, să extindem plafonul” a spus Cîțu.

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a declarat că economia România va avea o revenire în V .

Potrivit Ministrului, economia are potențial să revină rapid la finalul anului.

“Reacția rapidă a politicii monetare va face revenirea să fie în V.

Sunt mai multe motive pentru care vedem revenirea în V. Din primul moment s-a răspuns cu politica monetară și fiscală.

Al doilea motiv pentru creșterea economică în V e că în alte crize era urmarea unor falimente foarte mari, aici e vorba de înghețarea capacității de producție, la companii au rămas resurse care pot fi utilizate.

În alte crize, investițiile private erau afectate, azi venim cu investiții pe sectorul public dar susținem și investițiile în sectorul privat. Nu e doar ce susțin eu, asta susțin și cei de la FMI, și de la CE, toată lumea ajunge la această concluzie, că avem potențial să revenim rapid la sfârșitul anului aceeași creștere de la începutul anului”, a mai spus Florin Cîțu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)