Oxygen Events cu sprijinul ARB, CERT-RO, PwC, ANIS și în parteneriat cu BCR, PATRIA BANK, BT, ASSECO, ANSSI, ALLEVO, TRANSFOND și CEC Bank, organizează în data de 07 aprilie ac, începând cu ora 09:00, la hotel Crowne Plaza, sala Primavera conferința “DIGITAL BANKING”. Rodica Tuchilă, director ARB va modera conferința iar prof. univ. dr. Vasile Baltac va deschide conferința și va lansa și la București, în cadrul evenimentului
nostru noua lui carte “Lumea digitală”.

Evoluția rapidă a tehnologiei schimbă în mod structural industria serviciilor financiar- bancare.

Trăim deja într-o lume digitală și nu mai putem concepe cum ar fi viața noastră fără card, fără smartphone, tabletă, laptop sau smartwatch, fără agendă digitală, portofel electronic, bilet electronic sau e-book. “Este deja imposibil să ne imaginăm societatea fără internet sau telefoane mobile. Fie că ne place sau nu, acestea au devenit parte din viața noastră, au devenit normalitate. În funcție de reacția pe care o vor avea băncile la provocările generate de noile tehnologii, această normalitate poate deveni o amenințare sau o oportunitate,” afirmă Sorin Vișan, Banking Business Unit Manager&Board Member Asseco SEE România iar Sorin Mîndruțescu, CEE Cloud Director&Country Leader for
Romania, Oracle subliniază că “Mediul bancar la nivel mondial, inclusiv în România, este într-o continuă transformare, încercând să se alinieze noilor cerințe din partea clienților și noilor modele de business din era digitală.”

Modelul de business tradițional și al sucursalei bancare clasice este regândit. Băncile își concentrează atenția pe cerințele clienților, competiția este în creştere, pe piață apar noi furnizori de servicii financiare, care dau dovadă de agilitate și sunt capabili sa răspundă rapid cerințelor clienților, este de părere Florin Dănescu, președintele executiv al ARB. Adoptarea noilor tehnologii implică cerințe complexe de securitate și administrare a riscurilor, în paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementări europene aspecte care vor fi detaliate de Ruxandra Avram, șef de serviciu BNR, Augustin Jianu, director general CERT-ro și Toma Câmpeanu, președinte ANSSI și Teodor Blidăruș, vicepreședinte ANIS.

Băncile trebuie să fie pregătite pentru acceptarea faptului că digitalizarea este pretutindeni, iar consumatorul este cel în jurul căruia gravitează sau ar trebui să graviteze totul. Noile tehnologii despre care vorbim azi au şanse reale să provoace schimbări majore în instituţiile financiare, dar și să sprijine procesul de adaptare a acestora la noile tendințe.

În acest context, Dana Demetrian, vicepreședinte BCR, Radu Grațian Ghețea, președinte CEC Bank, Marian Ignat, director adjunct BCR, Sorina Berea, CEO Allevo, Antonio Eram, CEO Netopia vor vorbi despre tendințele și dezvoltările pieței europene și naționale a serviciilor financiar bancare, modul în care se transformă industria in contextul revoluției digitale, reglementări și inițiative europene, noi produse și servicii, inovație, competiție, noi furnizori pe piața serviciilor financiare, administrarea riscurilor și securitate.

Pentru a descoperi cum se aliniază băncile comerciale acestor comandamente, dar a înţelege şi în ce măsură ofertele furnizorilor şi vendorilor întâlnesc nevoile şi rigorile zilelor pe care le trăim, vă invităm să fiţi alături de Oxygen Events, în conferinţa DIGITAL BANKING, din 7 aprilie 2016

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)