Credit foto: www.nowawarszawa.pl

Teama de ceva nou ne determină uneori să nu ne creștem veniturile, chiar dacă dispunem de fondurile necesare. Avem sentimentul că nu știm cum funcționează domeniul investițiilor sau că „nu suntem buni la cifre”. În realitate, însă, dacă descoperim un broker ce ne oferă încredere, siguranță și suport, vom observa că domeniul investițiilor nu este atât de complicat pe cât poate părea la prima vedere.

Urmând 7 pași simpli, la îndemâna oricui, putem decide asumat când și cum să investim, descoperind cu bucurie că acest domeniu ne oferă, pe termen lung, o rentabilitate mai bună decât atunci când banii stau „neatinși” într-un cont, dar riscă să se devalorizeze.

1. Informează-te și alege un broker de încredere

De fiecare dată când este nevoie să iei o decizie importantă, precum cea de a investi, primul și cel mai important pas este să te informezi riguros. Nu degeaba se spune că ,,informația înseamnă adevărata putere”. Peste 525.000 de clienți au avut deja încredere să investească alături de XTB, un lider în industria fintech, care se află în top 5 brokeri de retail la nivel global, în funcție de numărul de clienți activi.

Având sucursale în peste 13 țări, compania XTB este autorizată KNF și înscrisă în registrele celor mai importante autorități de supraveghere din lume, inclusiv Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF). Însă, adevărata siguranță pe care ne-o oferă XTB este distincția evidentă între fondurile companiei și banii noștri, atunci când devenim clienți, cu ajutorul conturilor bancare segregate.

Astfel, fondurile investitorilor se află în România și sunt separate clar de fondurile societății, nefiind afectate în cazul, puțin probabil, al unei situații de criză precum falimentul. Încrederea se câștigă prin fapte „concrete”. La XTB, chiar și atunci când nu ne-am decis dacă să investim sau nu, putem să deschidem un cont demo gratuit, unde avem posibilitatea de a efectua tranzacții fără a utiliza bani reali. În acest mod, vom trăi experiența de investitor și ne vom obișnui cu piața, fără să înregistrăm nicio pierdere în bugetul nostru.

2. One-Stop Shop – un broker cu ofertă variată

După ce ne-am familiarizat cu domeniul și simțim că suntem pregătiți să începem călătoria de investitor, este indicat să ne gândim deja la propria strategie de investiții. Așa cum ne-am construi o mică afacere, este foarte important să ne stabilim obiective clare, pe termen scurt, mediu și lung, un buget și un plan de acțiune.

Optând pentru mai multe instrumente financiare, vom avea un portofoliu divers și șanse mai mari de câștiguri, dar și o protecție mai bună în fața fluctuațiilor bruște ale piețelor. La XTB, de exemplu, putem să alegem dintr-o gamă generoasă de instrumente financiare, peste 5.400.

În funcție de ce preferințe avem, regăsim aici peste 3.200 de instrumente cu deținere, precum Acțiuni și ETF-uri, dar și 2.100 de instrumente financiare derivate de tip CFD, cu suport pe Indici, Forex, Mărfuri, monede virtuale și altele. Clienții XTB pot face depuneri în RON, EUR sau USD, iar retragerile de fonduri se fac ușor, eficient și rapid direct din platforma XTB (desktop sau mobil) sau din aplicația Client Office.

3. Investiții indiferent de buget

Putem alege dintre sute de Acțiuni și sute de ETF-uri, cu 0% comision pentru un rulaj lunar de până la 100.000 EUR, fără nicio teamă legată de spread-uri suplimentare sau de costuri ascunse. Dacă ne pasionează bursa din SUA, XTB ne sprijină în obținerea unei cote reduse de impozitare a acestor dividende, de numai 10% în loc de 30%. Cu o experiență îndelungată pe bursele internaționale, fintech-ul XTB ne pune la dispoziție, în acest sens, Formularul W-8BEN.

4. Specialiștii XTB sunt alături de investitori

XTB înțelege nevoia investitorilor începători, dar și a celor experimentați, de a primi sprijin în limba maternă atunci când au nevoie. Specialiștii locali sunt gata să fie alături de clienți cu toate informațiile utile și relevante pe care aceștia le solicită, de duminică noapte până vineri noapte, timp de 24 de ore pe zi.

5. Materiale video gratuite direct din platforma XTB sau pe YouTube

Chiar dacă ești începător în această ,,lume” a investițiilor sau deja ai experiență, XTB îți oferă zeci de materiale video și webinare, care pot să fie accesate fie direct din platforma de tranzacționare XTB, fie sunt disponibile, gratuit, pe YouTube. Materialele video explicative sintetizează cele mai importante informații și le aduc direct pe ecranul nostru. Cu cât ești mai informat, cu atât vei lua cele mai bune decizii de tranzacționare.

6. Educație financiară pentru toată lumea

Specialiștii XTB realizează săptămânal analize de piață ale celor mai recente evenimente și date de interes pentru investitori. Analizele prezintă raportări și dezbat, pe înțelesul tuturor, în limba română, acele date care pot influența drastic mai multe clase de active. În acest fel, putem să fim mereu rapid informați despre creșterile sau scăderile pieței, dar mai ales cum evoluează acestea și care sunt factorii care determină volatilitatea.

7. Crearea unei strategii de tranzacționare cu ajutorul unei platforme de top

În platforma XTB regăsim zeci de indicatori, o mulțime de instrumente analitice, Stock Scanner, Top Movers, dar și materialele educative și analizele de piață pe care le putem consulta. Practic, platforma ne sprijină să elaborăm o strategie de tranzacționare adecvată cu necesitățile noastre și nivelul personal de experiență în investiții. La XTB putem tranzacționa și direct din aplicația mobilă, care este ușor de folosit, clară, concisă și explicită, oferindu-ne oportunitatea de a realiza tranzacții și investiții de oriunde ne-am afla și în orice moment ne-am dori. Aplicația este realizată pentru a se plia atât nevoilor unui investitor experimentat, cât și unuia aflat la prima sa investiție.

Avertisment cu privire la riscuri
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 82% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)