Marti a fost zi cu ghinion pentru bancheri : presa a pus mana pe un document intern, « nefericita scurgere » care s-a soldat cu o ancheta in toata regula pentru a se pune mana pe cel care i-a dat in vileag pe bancheri. Dar de ce sunt acestia suparati? Aflam din opinia scrisa de Lea Berzuc pe pagina lui Stelian Tanase.

“Modificarea din Codul de Procedura va permite insa ca, in urma unui verdict, toate contractele sa fie modificate. Bancherii se plang ca ar putea pierde 600 de milioane de euro anual, daca acest lucru s-ar intampla… Interesant este ca, in « scrisoarea pierduta », bancherii admit ca in contracte s-au strecurat « in trecut » « mici erori »… Ma intreb insa cum pot bancherii sa spuna ca sunt mici daca o eventuala corectare a lor ar echivala cu pierderea a 600 de milioane de euro anual si cum isi permit bancherii sa spuna cu nonsalanta ca « da, am abuzat pe ici pe colo dar nu e grav » asa ca nu am facut nicio corectie de bunavoie si ne e teama sa nu ne oblige justitia sa o facem… Cred ca aceasta dezvaluire este una dintre cele mai scandaloase din ultimii ani”…

 

Integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)