Mastercard sprijină lansarea Pago, un produs nou pe piața din România destinat simplificării plăților în mediul digital. Aplicația Pago, disponibilă gratuit, va permite plata electronică a facturilor, impozitelor locale, amenzilor de circulație, rovinienetelor și a taxelor de pod, dar și reîncărcarea oricărui tip de cartelă preplătită, în cadrul unei interfețe foarte ușor de utilizat.

Aplicația va integra suita de servicii digitale Masterpass a Mastercard, prin intermediul căreia utilizatorii vor beneficia de cea mai simplă, rapidă și sigură experiență de plată digitală, fără a mai fi nevoiți să introducă datele personale și ale cardului pentru fiecare plată.

Aplicația a fost anunțată ieri în cadrul Internet & Mobile World 2016, fiind disponibilă din acest moment în varianta beta pentru iOS. Astfel, până la 2.000 de utilizatori care doresc să contribuie la testarea şi îmbunătăţirea aplicaţiei se pot înscrie în program pe www.pagoplateste.ro sau pe pagina de facebook @Pago.plăteşte.

Lansarea oficială pentru dispozitivele compatibile Androidși iOS va avea loc în primul trimestru din 2017, când va integra serviciile digitale Masterpass și toate funcţionalităţile de plată.

“Potențialul de creștere în segmentul plăților mobile în Romania este unul dintre cele mai mari la nivel european, iar evoluția segmentului plăților online în ultimii ani a fost constant peste așteptări. Mastercard a fost în permanență în avangarda acestui segment, oferindu-le milioanelor de consumatori din România, alături de rețeaua noastră de parteneri, acces la cele mai eficiente, rapide și sigure experiențe la plata online. Ne bucurăm să sprijinim lansarea acestui serviciu inovator, care complementează viziunea Mastercard, de a conecta consumatorii din România cu experiențe la plata online simple și eficiente, cât și de a susține companiile românești care dezvoltă soluții inovatoare,” a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE, Mastercard Europe.

“Prin Pago dorim să simplificăm şi să scurtăm cât mai mult întregul proces de administrare şi plată a facturilor şi impozitelor, o zonă unde credem că se pot aduce câteva îmbunătăţiri faţă de ce avem disponibil acum în România. Faptul că românii devin tot mai confortabili cu plăţile online cu cardul şi folosesc telefoanele tot mai mult pentru a fi mai eficienţi şi mai conectaţi arată că momentul este potrivit pentru o astfel de aplicaţie. Mulțumim Mastercard pentru încredere şi susţinere, ajutorul şi sfaturile lor în materie de securitate a plăţilor, tehnologii disponibile şi legislaţia aplicabilă sunt cu adevărat <<priceless>>. Acest anunţ public este un pas important pentru noi, fiind momentul din care vom începe să culegem păreri şi sugestii de la viitorii utilizatori, cu obiectivul de a lansa la începutul anului viitor o aplicație cât mai sigură şi uşor de utilizat,” a declarat Adrian Cighi, cofondator Pago.
Câteva din noutăţile introduse de aplicaţie sunt:
• Aduce toate conturile online ale principalilor furnizori de electricitate, gaze naturale, cablu, internet, telefonie, salubritate, apă și canalizare din România într-o singură aplicaţie
• Utilizând conturile existente, extrage informaţiile despre facturi, respectiv valoarea, data scadentă, factura în format PDF şi istoricul plăţilor realizate
• Ajută în procesul de înregistrare conturi online noi la majoritatea furnizorilor care au disponibile astfel de platforme
• Detaliilepersonale, de plată și despre furnizori se introduc o singură datăpe parcursul procesului de înregistrare – ulterior, aceste informații sunt stocate securizat de Pago şi procesatorul de plăţi Romcard, permițând economisiride timp și efort pentru toate plățile disponibile în aplicaţie
• Plata sau programarea la plată a tuturor facturilor scadente cu o singură confirmare
• Setarea de plăti recurente automatela o dată prestabilită în fiecare lună
• Notificări la primirea de facturi noi şi cu un număr stabilit de zile înainte de scadența fiecărei facturi
Pentru a afla mai multe informații despre aplicația Pago și despre suita de servicii digtale Masterpass, reprezentanții Mastercard şi Pago vă așteaptă cu detalii la standul companiei din cadrul expoziției Internet & Mobile World 2016, în perioada 5 – 6 octombrie 2016.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)