Camera Deputaților a votat astăzi proiectul de lege inițiat de liderii social democrați Liviu Dragnea și Șerban Nicolae privind repatrierea rezervei de aur a României aflată la Banca Angliei. Majoritatea PSD-ALDE a ocolit avizul necesar din partea BCE și nici nu a ținut cont de obiecțiile Băncii Naționale a României.

Legea de modificare a statutului BNR, în care este prevăzută repatrieze a 91,5% din aurul depozitat de Romania in strainatate a primit aviz negativ din partea Băncii Naționale. Banca Centrală a a atras atenția că orice încercare de modificare a Legii privind Statutul BNR necesită consultarea Băncii Centrale Europene înaintea adoptării acesteia în Parlament, „astfel încât avizul acestei instituții să poată fi luat în considerare”.

“Păstrarea aurului la Banca Angliei reprezintă o recunoaștere internațională a calității rezervelor de aur ale BNR”, precizează BNR.

Intrebat cum comenteaza votul de azi, proiectul fiind contestat de BNR, Liviu Dragnea sustine ca el nu l-a auzit pe Mugur Isarescu spunand ceva impotriva.

“Eu nu l-am auzit niciodata pe Mugur Isarescu contestand acest proiect. Sunt consilieri de la BNR care de-a lungul timpului au spus foarte multe prostii, au spus foarte multe minciuni, propovaduiau ca in Romania nu va functiona programul de guvernare al nostru si s-au inselat. Cand eu o sa vad o pozitie oficiala BNR exprimata de guvernator atunci va rog sa ma intrebati. Este un proiect de lege pe care il sustin”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament.

Isărescu: BNR nu joacă la păcănele aurul României. Vom trimite Parlamentului opinia referitoare la repatriere

„Vom avea o şedinţă a Consiliului de Administraţie. Vom trimite Parlamentului opinia băncii naţionale referitoare la repatrierea aurului”, a anunţat Mugur Isărescu.

„Vom încerca să explicăm cât mai bine ce înseamnă rezervă, pentru că, din păcate, s-au plimbat multe idei pe lângă subiect, ca să fiu delicat. Ideea că rezerva trebuie să-ţi dea un câştig este mai mult sau mai puţin pe lângă subiect. O pui deoparte pentru momente deosebite, pentru credibilitate. Rezervele reduc costurile de finanţare şi aduc mai multe avantaje. Rezerva este rezervă, nu o investiţie, nu o jucăm la păcănele. Am mai spus asta, nu jucăm la păcănele aurul României”, a afirmat Isărescu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)