”Este pentru prima dată când aici, în inima BCR, se află atât de mulți campioni ai sportului românesc și, pentru asta, vă rog să-i răsplătim cu aplauze”, s-a adresat Sergiu Manea, CEO BCR, tuturor persoanelor prezente la evenimentul de semnare a parteneriatului încheiat între Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și cea mai mare bancă locală.

Invitația șefului BCR prinde viață în ropotele de aplauze calde și sincere, care produc un ecou de mulțumire în atriumul sediului central al instituției de credit, transformat într-o adevărată arenă sportivă.

Înainte de festivitatea propriu-zisă de semnare a parteneriatului se desfășuraseră câteva dueluri demonstrative în judocani, jucători de tenis de masă și scrimeri. Sportivii români ai loturilor olimpice au făcut o demonstrație în fața angajaților BCR, arătând că sportul românesc trăiește și este pregătit să obțină noi medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Parteneriatul, dedicat sprijinirii performanței sportive și dezvoltării educației prin sport în România, presupune susținerea din partea BCR a unei investiții care depășește jumătate de milion de euro pe an, atât prin aport financiar direct, cât și prin proiecte comune de dezvoltare.

bcr-cosr-2

”COSR și BCR își unesc forțele într-un parteneriat pentru România, pentru viitorul sportului din țara noastră. Este un proiect al două organizații importante pentru România, nu doar pentru ceea ce fac zi de zi, dar mai ales pentru ceea ce reprezintă. Două simboluri ale României, două exemple care arată că dacă ai încredere, poți avea performanță. COSR sprijină sportivii și viitorii campioni de la Jocurile Olimpice, iar contribuția financiară a BCR va face posibilă o susținere și mai mare pentru sportivii care au demonstrat că pot face performanță. Sunt convins că succesele sportivilor noștri vor fi surse de inspirație pentru românii care vor simți că pot obține și ei performanțe în domeniile lor de activitate”, a declarat Mihai Covaliu, președinte COSR.

”Parteneriatul cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român reprezintă un pas firesc în demersul nostru continuu de a crea capital de încredere în România. Într-o perioadă plină de provocări pentru sportul olimpic, în care doar câteva sporturi reușesc să ajungă pe prima pagină și să câștige încrederea marelui public, avem nevoie să credem din nou în România olimpică. Această încredere nu se poate naște însă fără pregătire, educație și investiție în viitor. De aceea, am decis să ne implicăm în educația și pregătirea viitorilor campioni, precum și în promovarea valorilor olimpice”, a precizat, la rândul său, Sergiu Manea.

bcr-cosr-3

Printre cele mai importante proiecte COSR care vor fi sprijinite în mod direct în perioada imediat următoare de BCR se numără programul Samurai 2020, care este proiect prin COSR își propune să ofere asistență specială sportivilor cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)