PATRIA BANK, a șasea banca care permite plățile instant

Începând de astăzi, 2 decembrie 2021, Patria Bank furnizează clienților săi cel mai rapid și modern serviciu de plăți interbancare în condiții de maximă siguranță, disponibil neîntrerupt și cu execuție instantanee – serviciul Plăți Instant. În ultima perioadă, marcată de efectele pandemiei, dar și de constrângerile acesteia, serviciul Plăți Instant a fost validat încă o dată de către piață, atât din punct de vedere al utilității imediate și al confortului oferit, dar și din punct de vedere al siguranței și rapidității cu care se desfășoară fiecare tranzacție.

În Patria Bank, serviciul va fi disponibil tuturor clienților persoane fizice și juridice prin intermediul aplicațiilor de Internet Banking & Mobile Banking. Toți clienții băncii vor avea astfel la dispoziție cel mai rapid mod de a efectua o plată către o altă bancă, în timp real, în condiții de maximă siguranță. Tranzacțiile realizate cu opțiunea de Plată Instant oferă o independență mare clienților, serviciul fiind non-stop în cadrul aplicațiilor de Internet & Mobile Banking. Mai multe detalii despre noul serviciu pot fi citite pe site-ul băncii Plăți Instant (patriabank.ro).

”Într-o lume în care „acum” și „aici” au devenit un deziderat pentru orice serviciu, introducerea Plăților Instant în Patria Bank vine să răspundă acestei nevoi de rapiditate și promptitudine pe care o au inclusiv utilizatorii de servicii bancare. Plățile Instant se întâmplă în câteva secunde. Noul serviciu se adaugă ecosistemului digital creat și accelerat de Patria Bank în ultimul an, completând astfel cel mai recent nou proiect lansat, Patria de Oriunde, canal 100% online de deschidere relație la distanță și acordare de produse și servicii pentru clienții noi persoane fizice. În plus, pentru antreprenori, ne așteptăm să vedem o adopție mărită și rapidă a noului serviciu Plăți Instant”, spune Valentin Vancea, Director General Adjunct, COO, Patria Bank.

Plățile instant le găsesti doar la 6 bănci

 

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant include: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank, bănci cu un puternic spirit inovator, care urmăresc satisfacția clienților și preîntâmpinarea nevoilor acestora. Instituțiile financiare contorizează o multitudine de efecte favorabile odată cu adoptarea plăților instant. Unul dintre acestea este consolidarea imaginii pe piață dată de includerea în portofoliu a unui serviciu de ultimă tehnologie, aliniat la tendințele europene și internaționale în domeniu; un altul, foarte important, este retenția și fidelizarea clienților, prin punerea la dispoziția acestora a unor servicii foarte apreciate și cerute de piață.

Pentru consumatorii finali, ușurința în utilizare, dar mai ales caracterul instant de transmitere a fondurilor între conturi aflate la bănci diferite, sunt atributele definitorii ale serviciului. Acestea sunt completate de funcționarea non-stop, dar și de standardele de maximă siguranță implementate și garantate de bănci și de TRANSFOND – societatea care procesează toate plățile interbancare de retail non-card (sub 50.000 de lei) din România. Decontarea tranzacțiilor este finalizată de către Banca Națională a României.

În perioada aprilie 2019 – noiembrie 2021, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul a procesat în acest an de trei ori mai multe tranzacții decât în perioada similară anului trecut, iar tendința este una de permanentă creștere, de la o lună la alta. Cu fiecare instituție financiară înrolată, efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, oferind în final consumatorilor o experiență completă de plată – în mod ideal, posibilitatea de a plăti către orice deținător de cont, instant.

Prin Plăți Instant banii se transferă în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deținătoare de cont bancar iar valoarea individuală a unei plăți instant se situează sub 50 mii lei. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al celui care inițiază plata și de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al beneficiarului plății.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)