Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit aprobarea prealabilă din partea Băncii Naționale a României, permițănd celor două bănci să demareze formalităţile finale de înregistrare a noii bănci şi să înceapă operațiunile necesare pentru a integrarea efectivă, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

”Suntem bucuroși că proiectul de fuziune a intrat in linie dreaptă, odată cu primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale, şi suntem optimişti că procesul de poziţionare a noii bănci pe o traiectorie ascendentă va fi accelerat începând cu anul 2017, după implementarea efectivă a fuziunii. În noua banca, Patria Bank, ramânem fideli misiunii noastre de a contribui la creşterea gradului de bancarizare al românilor, prin introducerea de produse şi servicii simple, susţinute de un model operaţional optim care permite deservirea tuturor categoriilor de clientelă. Ne dorim, totodată, să susţinem antreprenorii locali şi să contribuim la dezvoltarea pieţei de capital autohtone.” a declarat Dl. Horia Manda, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Comerciale Carpatica şi al Patria Bank.

În perioada imediat urmatoare vor fi demarate toate acţiunile necesare integrării celor două băncii şi pregătirii pentru a deveni o singură bancă, o atenţie deosebită fiind acordată realizării unei tranziţii uşoare pentru clienţi şi parteneri, urmărind menţinerea bunei relaţii dezvoltate până în prezent.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)