Actiunile Patria Bank SA, institutie de credit care opereaza pe piata bancara din Romania, se tranzactioneaza  la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sub un nou simbol bursier, in urma finalizarii cu succes a fuziunii cu Banca Comerciala Carpatica SA. Astfel, incepand de azi, 13 iulie 2017, simbolul „BCC” devine „PBK”. Actiunile Patria Bank SA (PBK) sunt listate pe piata principala a BVB, la categoria Premium si sunt incluse in indicele BETPlus.

„PBK inlocuieste simbolul BCC la Bursa de Valori Bucuresti, marcand intrarea intr-o noua etapa de crestere solida a Patria Bank, dupa implementarea fuziunii cu Banca Comerciala Carpatica. Schimbarea simbolului de tranzactionare al actiunilor nu este o simpla schimbare formala, ci reflecta o noua strategie si identitate a bancii. Prin aceasta strategie, dorim sa cream o institutie de credit solida, cu o pondere semnificativa in finantarea economiei romanesti si cu o oferta atractiva pentru persoanele si micile afaceri din localitatile mai putin dezvoltate ale tarii. Prezenta noastra pe piata de capital va fi din ce in ce mai activa si speram sa atragem alaturi de noi cat mai multi investitori in acest plan ambitios”, a mentionat Horia Manda, presedintele Consiliului de Administratie al Patria Bank.

Patria Bank va reveni pe profit din cel de-al patrulea trimestru din acest an, banca fiind încă în restructurare

“Noi vom reveni pe profit în cel de-al patrulea trimestru al acestui an. Să nu uităm că este încă un an de restructurare. (…) Considerăm că în 2019 vom atinge aceiași parametri de profitabilitate pe care astăzi îi regăsim în sectorul bancar. Cu strategia și execuția pe care ne-am propus-o, credem că o să revenim la profitabilitate, dar ‘viteza de croazieră’ o vom atinge în 2019”, a spus Manda.

„Bursa de Valori Bucuresti este deschisa afacerilor si dezvoltarii tuturor entitatilor care se straduiesc sa devina mai mari, mai bune si mai relevante fata de clientii lor. Suntem bucurosi ca povestea Patria Bank continua pe BVB nu numai pentru ca sectorul bancar continua sa fie puternic reprezentat pe piata de capital, ci si pentru ca investitorii au posibilitatea de a-si diversifica investitiile”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

In urma fuziunii, noua banca se va concentra pe segmentul de retail, integrand tehnologia pentru a simplifica accesul clientilor la servicii financiare performante si va continua sa fie un partener solid si de incredere pentru companiile romanesti mici si mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local.

„Noua noastra strategie comerciala urmareste dezvoltarea retailului prin extinderea creditarii in noi medii, consolidarea si diferentierea prin segmentele de microfinantare, IMM si Agro, dar si mentinerea unei relatii solide si de incredere cu deponentii, obiectivele esentiale fiind performanta financiara si profitabilitatea in anii urmatori”, a declarat Bogdan Merfea, director general al Patria Bank.

Despre Grupul Patria Bank

Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare), parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management si SAI Patria Asset.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)