Consiliul Patronatelor Bancare din Romania, fondat de BCR, BRD, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank, a finalizat procedura inregistrarii oficiale la tribunal. Steven van Groningen, Presedintele Consiliului Director al Consiliul Patronatelor Bancare din Romania, a declarat, pentru publicatia online www.bankingnews.ro, ca organizatia profesionala este gata, din punctul de vedere al aspectelor legislative, pentru demararea activitatii.

”In afara de procedura inregistrarii oficiale la tribunal, care a avut loc saptamana trecuta, CPBR se ocupa in prezent de un numar considerabil de detalii tehnice si organizatorice, urmand ca lansarea oficiala sa aiba loc cel mai probabil in a doua jumatate a lunii iunie 2014”, a precizat Steven van Groningen.

Oficialul CPBR a tinut sa sublinieze faptul ca Patronatul Bancilor nu-si propune sa se plaseze ca o alternativa la Asociatia Romana a Bancilor.

”Consiliul Patronatelor Bancare din Romania nu si-a facut un scop in sine din a constitui o alternativa la Asociatia Romana a Bancilor ci, asa cum am mentionat deja in comunicatul de presa initial si in raspunsurile la Intrebarile Frecvente, isi doreste sa stabileasca o relatie de complementaritate cu ARB, intr-o reprezentare cat mai completa a sectorului bancar din Romania. Acest aspect rezulta, in mod evident, si din faptul ca toate bancile fondatoare CPBR – respectiv BCR, BRD, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank – sunt in continuare si membre ale ARB”, sustine Steven van Groningen.

“Demersul nostru are in vedere intrunirea atributelor formale ale unei organizatii profesionale ce poate reprezenta interesele sectorului bancar la toate nivelurile, anume: social, institutional si ca angajatori. Invitam toate bancile care au operatiuni in Romania sa se alature initiativei noastre,” a mentionat presedintele Raiffeisen Bank, la inceputul lunii aprilie 2014, la momentul la care a fost facut anuntul de infiintare a Consiliului Patronatelor Bancare din Romania.

Pentru mai multe amanunte despre motivatia infiintarii CPBR, despre obiectivele organizatiei si despre cum va colabora noua entitate cu Asociatia Romana a Bancilor, cititi si ”Steven van Groningen explica de ce a fost infiintat Consiliul Patronatelor Bancare din Romania si cum va colabora organizatia cu Asociatia Romana a Bancilor”.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)