Clientii care au nevoie urgenta de o suma mare de bani pe care-i au depusi intr-un cont si doresc sa-i ridice de la ghiseul bancii fara a face o notificare prealabila (cu o zi sau doua inainte in functie de banca) sunt taxati suplimentar. Practic, urgenta si/sau neprevazutul au devenit in practica bancara servicii de lux, care trebuie tratate ca atare.

Taxa despre care vorbim este denumita comision de retragere de numerar pentru sumele mari neprogramate si este mult mai mare decat taxa perceputa pentru retragerile de numerar uzuale. Aceasta se aplica, in functie de banca, la sumele care depasesc 10.000 lei. Totusi cele mai multe institutii de credit percep taxa pentru valori de cel putin 10.000 euro sau echivalent lei.

Bancile care aplica comisionul pentru retragerile de valoare mare pentru care nu exista o notificare din ziua/zilele precedenta/e sunt: BCR (1%), Volksbank (1%), Millennium Bank (1%), Banca Romaneasca (1%), Bank Leumi (1%), Credit Agricole Bank Romania (1%), Raiffeisen Bank (1%), Bank of Cyprus (1%), Alpha Bank (0,75%), CEC Bank (0,75% pentru si 1% pentru valuta), Intesa Sanpaolo Bank (0,75%), Romanian International Bank (0,7%), OTP Bank (0,5%), ProCredit Bank (0,3%) si Libra Bank (0,25% care se adauga la comisionul de retragere numerar uzual).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)