Daca imbatranirea populatiei va inainta in acelasi ritm anii viitori, atunci romanii se afla in fata unei perspective sumbre. Potrivit calculelor facute de specialisti, pensia ar urma sa reprezinte in 2050 doar 20-25% din salariu. Concret, daca un angajat are un venit de 2.000 de lei inainte de pensionare, pensia va fi de doar 400 de lei, iar la un salariu de 3.000 de lei pensia va fi de 600 de lei. Singura solutie raman economiile facute din timp. Dar cat trebuie pus deoparte pentru un venit decent la pensie? Potrivit calculelor EVZ, pentru o pensie cat de cat decenta, economiile lunare trebuie sa fie de minim 70 de euro.

Concret, salariatul ar trebui sa economiseasca 73 de euro (317 lei) pe luna, in medie, pornind de la premisa ca munceste minim 30 de ani. Banii trebuie economsiti prin intermediul unui depozit bancar sau prin orice alt plasament care ofera un randament egal cu inflatia. Daca salariul este de 2.000 de lei, atunci ar fi nevoie de o contributie lunara medie de 105 euro.

Citeste integral in EVZ.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)