Philippe Lhotte, director general BRD Groupe Société Générale, a transmis o pozitie oficiala fata de ancheta DIICOT privind fraudarea BRD, subliniind faptul ca apreciaza progresele facute in acest dosar, insa se arata ”foarte surprins” de cercetarea in dosar a doi directori generali adjuncti in functie.

In acest sens, Philippe Lhotte mentioneaza ca isi pastreaza toata incredere in cei doi oficiali ai BRD, asupra carora planeaza suspiciunile DIICOT. Va prezentam in continuare declaratia integrala transmisa de director general BRD Groupe Société Générale publicatiei online www.bankingnews.ro.

«BRD saluta progresele facute de ancheta DIICOT in privinta fraudei cu credite comisa impotriva bancii. Aceasta ancheta se refera la dosare vechi pe care le-am adus la cunostinta organelor de cercetare acum aproape 3 ani, si care privesc fapte descoperite de serviciile de control intern ale BRD si Societe Generale. Impactul financiar referitor la aceste dosare a fost integral acoperit cu provizioane in acel moment.

Sunt totusi foarte surprins de cercetarea in acest dosar a doi directori generali adjuncti in functie, impotriva carora, in mod evident, BRD nu a depus nicio plangere, si in care imi pastrez toata increderea. Sunt optimist in privinta evolutiei dosarului in ceea ce ii priveste.

BRD va continua sa colaboreze cu maxima transparenta cu autoritatile pentru finalizarea acestui dosar».

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)