Presedintele – Director general al BRD, Philippe Lhotte, este increzator in ideea ca banca franceza isi va pastra pozitia a doua in topul bancilor din Romania dupa nivelul activelor, chiar si dupa ce se va realiza preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania.

Seful BRD a declarat, in cadrul conferintei de presa prilejuita de anuntarea rezultatelor financiare din 2014, ca apreciaza declaratiile oficialilor de la Banca Transilvania, care au subliniat ca ”duc un razboi corect pentru a depasi BRD”, urandu-le succes in acest sens.

”Eu le urez succes, dar nu cred ca ne vor depasi. Procesul de fuziune este complicat de gestionat si este greu sa fii o mare banca in Romania fara sa ai sprijinul unui grup international puternic”, a subliniat Philippe Lhotte.

Presedintele – Director general al BRD a mai mentionat faptul ca Banca Transilvania face, prin preluarea Volksbank, un lucru pozitiv pentru piata si s-a aratat convins ca vor urma si alte fuziuni si achizitii, ceea ce va duce la o consolidare a sistemului bancar.

Pe de alta parte, Philippe Lhotte a evidentiat faptul ca BRD va ramane una dintre principalele banci din Romania, care isi va canaliza eforturile pe o crestere organica, insa nu in orice conditii si cu orice pret. ”Vrem ca acumulam cota de piata profitabila. Vom fi pragmatici si realisti”, a precizat seful BRD.

Datele statistice privind cotele de piata ale bancilor din Romania de la 31 septembrie 2014 arata ca BRD detinea o felie de aproximativ 12,4%, in timp ce Banca Transilvania se situa la  9,7% la care s-ar adauga cota Volksbank de 3,6%.

 

 

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)