Presedintele Director General al BRD Philippe Lhotte considera ca problema creditelor in franci poate fi rezolvata printr-o asumare a responsabilitatii de catre toti cei implicati, respectiv banci si clienti. Domnia sa a mentionat ca este de acord cu pozitita exprimata de Guvernatorul Mugur Isarescu privind o negociere directa intre banci si clienti, insa ii da dreptate si premierului Victor Ponta care spunea ca fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatea sa.

“Noi la BRD avem cinci asemenea credite. M-am uitat pe fiecare dosar in parte si am vrut sa aflu daca acesti clienti au fost informati corect atunci cand au accesat imprumutul. Nu sunt sigur ca au fost bine informati in privinta riscurilor”, a subliniat Philippe lotte.

Oficialul BRD a declarat ca institutia de credit le va propune clientilor conversia creditelor in franci la un curs anterior deciziei BNE. “Mi se pare o pozitie onesta si corecta pentru acesti clienti. Nu dam lectii nimanui, dar consider ca trebuie sa lucram pe o paza de echitate, a subliniat Philippe Lhotte.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)