Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea lui Philippe Charles Lhotte ca director general al BRD si membru al Consiliului de Administratie al bancii, urmand ca acesta sa fie ales presedinte al CA. BRD informeaza investitorii ca urmare a primirii aprobarii Bancii Nationale a Romaniei in data de 31 octombrie 2012, domnul Philippe Charles Lhotte a preluat functiile de administrator si director general al BRD”, se arata intr-un comunicat al bancii remis BankingNews.ro.

La mijlocul lunii septembrie, actionarii BRD – Groupe Societe Generale au aprobat numirea lui Philippe Charles Lhotte ca administrator, cu un mandat de patru ani.

Lhotte a fost presedinte – director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria, iar din iulie a fost desemnat sa preia functia de director general al BRD – Groupe Societe Generale.

La finele lunii iulie, Alexandre Paul Maymat a renuntat la calitatea de administrator a bancii din motive personale. Maymat urma sa preia conducerea bancii dupa retragerea lui Guy Poupet, presedinte – director general al institutiei de credit pana in primavara acestui an.

Grupul financiar francez Societe Generale este actionarul majoritar al BRD si controleaza 60,16% din actiuni. in actionariat se regasesc si cele cinci SIF-uri, cu pachete de pana la 5%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)