Dupa ce BNR le-a oferit bancilor un “stimulent” prin reducerea dobanii de referinta, acum seful BNR le explica cum arata situatia, de la A la Z. Interesul bancilor este sa reduca dobanzile pana unde apare ce­rerea de credite, iar daca nu vor sa acorde imprumuturi, nu au decat „sa traga obloanele“, considera Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

„Daca bancile nu vor sa dea credite, nu au decat sa traga obloa­nele. Nu au din ce sa traiasca. Bancherii trebuie sa gaseasca venituri. Au sperat la venituri mai mari din cardurile de credit – s-au cam epuizat; e plina tara de carduri de credit. Au sperat in comi­sioa­ne, iar unii au cam sarit calul la comisioane. Trebuie sa revina la functia lor de baza – creditarea. Daca nu stii sa citesti un bilant, cum sa dai credite?“, a declarat ieri Isa­rescu la prezentarea raportului tri­mestrial privind inflatia.

Cererea interna creste lent iar solutia unei accelerari ar fi, potrivit sefului BNR, dobanzile mai scazute la credite.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)