BNR va decide astazi reducerea dobanzii cheie, a cincea consecutiv, sustin analistii care asteapta o coborare a ratei de dobanda pana la 3,75%. Insa, marea provocare, ar fi reducerea rezervei minime obligatorii la lei, asteptata de toate bancile.

BNR va decide incurajarea creditarii in lei?

Relaxarea intuita de analisti a fost anunta si de guvernatorul Mugur Isarescu, care in ultima sedinta din 2013 puncta intentia unei relaxari graduale. “Daca este vorba de campul nostru de manevra, am zis ca mai este inca ceva, cu definitie restransa a politicii monetara, adica doar rata dobanzii. Daca introducem si rezervele minime obligatorii, mai este camp bunicel”, afirma seful bancii centrale.

Analistii anticipeaza o reducere graduală a ratelor rezervelor minime obligatorii de la nivelurile actuale de 15% la lei si 20% la valuta pe parcursul acestui an

Cum inflatia este in scadere (in acest moment) iar consumul ramane la minim, deciziile pot sa aduca BNR in fata unei astfel de decizii. Mai mult, analistii preconizeaza o noua reducere de dobanda in februarie, 2014.

  Citeste si

Bancile nu-si doresc sau nu stiu cum “arata” un negustor adevarat

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)