Cea mai mare companie de asigurari din tara noastra, Astra Asigurari, va prelua, potrivit Ziarul Financiar, operatorul de piata de profil AXA Asigurari. Este pentru prima data istoria post-decembrista cand o societate cu capital romanesc cumpara un asigurator cu capital strain.

”AXA Asigurari urmeaza sa fie integrata in Astra printr-o fuziune, miza in aceasta tranzactie fiind intarirea portofoliului de asigurari de viata al Astra cu cele 50.000 de contracte si venituri anuale de 10 milioane de euro ale AXA”, noteaza Ziarul Financiar.

Sursele Ziarului Financiar spun ca portofoliul AXA Asigurari are si indicatori de solvabilitate si lichiditate foarte buni. Reprezentantii AXA Asigurari nu au putut confirma incheierea tranzactiei. Alte detalii ale tranzactiei sunt prezentate pe www.zf.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)