Piata imobiliara ramane in continuare blocata, nu exista nici un semn de revenire, iar preturile continua sa scada incet, dar sigur, cel putin pe segmentul in care se mai inregistreaza tranzactii, respectiv cel de apartamente. Expertii din real estate spun ca atata timp cat finantarea in Romania se face la pret aproape dublu fata de alte tari dinamica pietei imobiliare va ramane una slaba.

“Interesul preponderent se indreapta in continuare spre achizitia de apartamente, in special apartamente vechi cu doua camere,” afirma Daniel Crainic, reprezentant imobiliare.ro.
Expertii imobiliari spun ca inmultirea numarului tranzactii cu apartamente in ultimele luni s-a facut pe fondul anunturilor cum ca Prima Casa nu va mai fi continuat.

Ce va fi
Piata imobiliara va fi in continuare cu o dinamica slaba, in lipsa unor masuri coerente de stimulare a finantarii, de reducere a dobanzilior bancare. “In ceea ce priveste evolutia preturilor, pe segmentul apartamentelor, in ultimele 12 luni am constatat o scadere de preturi, la nivel national de 5,4%, cu o valoare ceva mai scazuta pentru Bucuresti, de 3,4%”, spune Daniel Crainic. Altii sustin ca preturile nu sunt relevante, intrucat se iau in calcul preturile anuntate si nu preturile platite efectiv la tranzactionare.

 

Ce ofera piata imobiliara si la ce preturi

Daca cauti un apartament cu 3 camere, intr-o zona decenta, langa toate mijloacele de transport, poti alege un apartament in zona Drumul Taberei. Aici preturile sunt in scadere, insa zona este in dezvoltare: metrou, parc nou – in reabilitare, multe magazine, piata ieftina, scoli de top si gradinite. Insa, cel mai important lucru: zona verde si lipsita de poluare fonica, fiind deja cunoscute testele efectuate: cei mai putini decibeli, intr-un oras tot mai agitat.

Pentru un apartament de 3 camere in aceasta zona, pretul mediu este undeva la 66.000 euro, potrivit anunturilor de pe site-urile de specialitate.

Spre exemplu, poti opta pentru un apartament, intr-o zona linistita, langa parc si piata. Pretul? 65.000 euro. Acesta dispune de toate imbunatatirile, se vinde semi-mobilat, are repartitoare si este reabilitat termic, cu certificat energetic. Atentie! Din iulie apartamentele trebuie sa prezinte acest certificat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)