Pierderile anuntate de Grupul Volksbank, in valoare de 186 milioane de euro, nu sunt datorate operatiunilor Volksbank Romania ci sunt impactate si de efectul masurilor de restructurare stabilite pentru subsidiara din Romania, precizeaza Volksbank Romania.

“Pierderile de 186 milioane euro ale Grupului Volksbanken nu sunt datorate operatiunilor Volksbank Romania. Pierderile de la banca-mama sunt impactate si de efectul masurilor de restructurare stabilite pentru subsidiara din Romania. Aceste masuri vor fi precedate de majorarea capitalului bancii, planificata a avea loc in a doua jumatate a anului 2014. Propriu-zis pentru cresterea de capital a Volksbank Romania, banca-mama a incorporat efectul acesteia in rezultatele din primul semestru”, mentioneaza sursa citata.

Grupul bancar austriac Volksbanken AG (ÖVAG) a anuntat joi ca in primele sase luni ale acestui an a inregistrat pierderi de 185,8 milioane de euro, fata de 55,7 milioane euro in perioada similara a anului trecut.

Anul trecut, ÖVAG a ajutat filiala sa din Romania cu o infuzie de capital de 60 de milioane de euro. Joi, ÖVAG a anuntat ca pentru a putea finaliza vanzarea VB RO, in a doua jumatate a acestui an, sunt avute in vedere diferite masuri, inclusiv restructurarea portofoliului de credite, ceea ce necesita o crestere substantiala a capitalului. Proportia ÖVAG in aceasta capitalizare este de 128 de milioane de euro si a fost deja recunoscuta in bilant la data de 30 iunie 2014.

In vederea vanzarii diviziei din Romania, Volksbanken AG a angajat in luna aprilie o banca de investitii, iar in luna iulie a finalizat vanzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante in valoare de 495 de milioane de euro, portofoliul de credite neperformante fiind astfel redus sub 8%. De asemenea, a fost vanduta divizia VB Leasing Romania IFN S.A.

In ceea ce priveste prognozele pentru intregul an 2014, grupul ÖVAG se asteapta sa incheie anul cu pierderi semnificative, avand in vedere mediul economic dificil.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)