Cand vine vorba despre provocari, bancile si-au format deja opiniile despre anul bancar ce va urma. Identificarea unor noi directii de creditare sustenabile, fenomenul insolventei, managementul adecvat al creditelor neperformante, sunt doar trei provocari lansate de Catalin Parvu, seful Piraeus Bank.

Cat priveste creditarea, seful Piraeus Bank, vede o usoara dinamica, dar si alte provocari. “Creditarea pentru persoanele fizice va fi mai dinamica pe segmentul imprumuturilor ipotecare si al refinantarilor, insa nu trebuie sa pierdem din vedere problemele pe care clientii persoane fizice le au datorita gradului de indatorare ridicat si nici faptul ca trebuie sa respectam normele in vigoare, a declarat domnia sa intr-un interviu pentru HotNews.ro

In ceea ce priveste finantarea persoanelor juridice, o atentie speciala vor primi agricultura si domeniile conexe precum si acele segmente care aduc valoare adaugata economiei si ma refer aici la industrie, domeniile care produc, companiile care au trecut cu bine prin criza si care au potential de dezvoltare, companii pe care noi le sustinem.”

Ce preconizeaza Piraeus Bank pentru 2014?

“Cred ca 2014 va aduce imbunatatiri modeste pentru sistemul bancar romanesc, care va evolua cel mai probabil intr-un ritm similar cu 2013. Ne vom confrunta de asemenea cu prudenta clientilor nostri, cu lipsa de incredere generalizata, problema care inca necesita actiuni atat din partea bancilor, cat si a clientilor.
Revenind la Piraeus Bank Romania, ne asteptam la o evolutie lenta a creditarii, fara cresteri spectaculoase. Sustinem activitatea de creditare, insa cred ca datorita rambursarilor importante pe care un portofoliul semnificativ le are, ritmul de crestere a volumului de credite nu va fi spectaculos. Estimez ca volumul creditelor neperformante va continua sa avanseze usor. Cu toate acestea, apreciem ca vom incheia pe profit 2014 daca ramanem in conditii de piata normale, precum cele care au caracterizat 2013.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)