Tribunalul Buzau a decis ca un roman sa plateasca ratele pentru acoperirea unui credit in franci elvetieni la cursul de schimb de la data contractarii creditului. Printre partile parate in instanta se numara atat banca creditoare – Piraeus Bank  – cat si Banca Nationala a Romaniei, a sustinut Gheorghe Piperea, atat la TV cat si pe paginile de socializare.

Dan Suciu a explicat la Realitatea TV ca buzoianul a cerut in octombrie 2014 ca BNR sa iasa din proces. Si din acel moment BNR nu mai este parte in proces!

Buzoianul a actionat in instanta sucursala Piraeus Bank la care are un credit in franci elvetieni din martie 2007, pentru constatarea caracterului abuziv al unei clauze contractuale, scrie Mediafax.

Tribunalul Buzau a decis, pe 16 ianuarie, ca acea clauza are un caracter abuziv si ca fiecare rata datorata de reclamant ar trebui sa fie platita la cursul CHF/LEU valabil la data incheierii contractului de credit, respectiv in 28 martie 2007, incepand cu data scadentei primei rate si pana la finalizarea raporturilor contractuale dintre parti.

Pe de alta parte, instanta a respins ca neintemeiate capetele de cerere privind plata ratelor in moneda nationala si constatarea caracterului abuziv al clauzei privind comisionul de administrare din contractul de credit.

Banca mai este obligata sa plateasca reclamantului 1.500 lei cheltuieli de judecata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)