Subsidiara din România a grupului bancar grecesc Piraeus Bank va închide 19 sucursale, ai căror angajaţi au primit deja preaviz în vederea disponibilizării, măsura fiind luată în contextul în care acţionarii ar negocia din nou vânzarea băncii, au declarat luni, pentru News.ro, surse din mediul bancar.

Banca-mamă din Grecia a purtat discuţii privind o eventuală vânzare a Piraeus Bank România încă de anul trecut, dar discuţiile au eşuat până acum. Pe lista potenţialilor cumpărători s-au aflat Banca Transilvania şi OTP Bank, dar şi fondul american de investiţii JC Flowers.

”Angajaţii din sucursalele respective au primit deja preaviz. Cea mai bună explicaţie pentru această operaţiune o reprezintă o posibilă operaţiune de pregătire a băncii în vederea unei vânzări. Nu cred că vor să închidă sucursalele performante”, au declarat sursele consultate de News.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)