Piraeus Bank SA a anunțat că a încheiat un acord cu JC Flowers & Co. pentru vânzarea întregului pachet de acțiuni a subsidiarei din România. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul de administrație al Piraeus Bank și Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară și este supusă condițiilor obișnuite, inclusiv aprobărilor de reglementare de către autoritățile competente din România.

Tranzacția se va încheia în prima jumătate a anului 2018, a anunțat banca.

Impactul tranzacției asupra poziției de capital reglementare a Grupului este de așteptat să fie neutru.

“Vânzarea operațiunilor noastre bancare în România reprezintă un alt pas important spre îndeplinirea la timp a angajamentelor asumate în planul de restructurare a Grupului, așa cum au fost convenite cu Direcția Generală Concurență a Comisiei Europene, precum și implementarea planului strategic al Grupului , “Agenda 2020”. Sunt deosebit de bucuros că Piraeus Bank  Romania va merge înainte și va fi administrată de una dintre cele mai recunoscute firme internaționale de capital privat cu experiență semnificativă în domeniul serviciilor financiare din numeroase jurisdicții “, a declarat Christos Megalou, Chief Executive Officer al Grupului.

Dl. J. Christopher Flowers, CEO și Director General al JCF, a declarat:

“Piraeus Bank România are un profil solid de solvabilitate, lichiditate și calitate a activelor și se află în țara cu cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Europeană. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Piraeus Bank România pentru finalizarea achiziției și crearea unei bănci independente și puternice în dinamicul sectorul bancar din România.”

UBS Limited acționează în calitate de consultant financiar exclusiv al Piraeus Bank pentru tranzacție. White & Case LLP acționează ca avocat juridic internațional al Piraeus Bank și Schoenherr și Asociații SCA în calitate de consultant juridic român al Piraeus Bank pentru tranzacție.

J.C Flowers este o companie privată  dedicată investițiilor la nivel global în industria serviciilor financiare. Fondată în 1998, compania a investit un capital de peste 15 miliarde de dolari în 50 de companii din 17 țări, în sectoare ale industriei, inclusiv bancare, de asigurări și reasigurări, societăți de valori mobiliare,  servicii și gestionarea activelor.  J.C. Flowers are active în valoare de aproximativ 6 miliarde de dolari și birouri în New York, respectiv Londra.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)