Piraeus Bank, cel mai mare grup bancar elen, şi-a redus pierderile la 37 de milioane de euro în primul trimestru din 2016, datorită scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În primele trei luni din acest an, Piraeus Bank a înregistrat pierderi de 37 milioane de euro, faţă de pierderi nete de 1,24 miliarde de euro în trimestrul patru din 2015.

Provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut în perioada ianuarie – martie 2016 cu 79%, la 289 milioane de euro, de la 1,38 miliarde de euro în trimestrul patru din 2015.

Rata creditelor neperformante a urcat la 39,8% din totalul împrumuturilor, de la 39,5% în ultimul trimestru din 2015.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deţine o participaţie de 26,2% la Piraeus Bank, după recapitalizarea de anul trecut. Capitalizarea de piaţă a grupului bancar elen se ridică la 2,6 miliarde de euro.

Profitabilitatea băncilor elene este afectată de restricţiile asupra mişcărilor de capital, introduse în iunie, de creşterea ratei creditelor neperformante şi de noile măsuri de austeritate impuse în schimbul celui de-al treilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia.

Cele patru mari bănci greceşti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)