Piraeus Bank  se poate lauda cu o scadere considerabila a creditelor neperformate – 29% in trimestrul al doilea, fata de 35% in trimestrul precedent, ca urmare a revizuirii in scadere a portofoliului cu 180 de milioane de euro, potrivit datelor publicate vineri. La sfarsitul lunii iunie, Piraeus Bank detinea in Romania active de 1,8 miliarde de euro, in crestere usoara de 1a 1,76 miliarde de euro in martie.

Soldul brut al creditelor era la sfarsitul primului semestru de 1,5 miliarde de euro, iar portofoliul depozitelor, de 1,08 miliarde de euro, este cu 5% peste nivelul din decembrie 2013.

Piraeus Bank a inregistrat in trimestrul al doilea venituri nete in valoare de 80 de milioane de euro si cheltuieli operationale de 35 de milioane de euro. Banca a anuntat pentru primul trimestru un profit net de 4,6 milioane euro in Romania, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultat sustinut de cresterea creditelor cu 21% si a depozitelor cu 17%.

Institutia financiara avea in iunie o cota de 3,2% pe piata creditelor din tara noastra, in scadere de la 3,5% la sfarsitul lunii martie. Cota pe piata depozitelor era de 1,8%, aceeasi cu cea de la sfarsitul primului trimestru.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)