Piraeus Bank, a patra mare banca din Grecia dupa active, discuta cu Societe Generale preluarea diviziei elene a acesteia, Geniki Bank, au declarat surse apropiate situatiei, potrivit carora negocierile sunt avansate, relateaza Capital.gr. Publicatia Proto Therma a relatat la randul ei ca un acord de vanzare ar putea avea loc in aceasta saptamana.

Tranzactia ar putea include o injectie de capital de 350 milioane de euro din parte Societe Generale, care va pastra o participatie de 10% la Geniki Bank, potrivit site-ului Euro2day.gr.

Reprezentantii Piraeus Bank nu au putut fi contactati pentru comentarii.

Daca va fi realizata, vanzarea Geniki ar marca a doua tentativa a unei banci franceze de a iesi de pe piata elena, dupa cea a Credit Agricole, care analizeaza trei oferte pentru subsidiara sa Emporiki Bank of Greece.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)