Anul 2015 surprinde un moment aniversar pentru piata locala de carduri, cand se implinesc 20 de ani de la emiterea primului card din Romania. Aceasta ocazie speciala impune alcatuirea unei analize profesioniste asupra evolutiei consemnate de industria de profil si enuntarea unor previziuni privind directiile de dezvoltare ale acestui segment pe de piata bancara.

Totodata, anul 2015 va marca intrarea in vigoare a noul Regulament privind comisioanele interbancare (MIF Regulation), care limiteaza valoarea acestor taxe la 0,2% din valoarea tranzactiei, in cazul cardurilor de debit, si 0,3% pentru cardurile de credit.

In aceste conditii, este important de a identifica ce implicatii va genera aceasta schimbare legislativa asupra evolutiei pietei de carduri. Bancherii, prin vocea lui Florin Danescu, presedinte executiv Asociatia Romana a Bancilor, trag un semnal de alarma asupra influentei nefaste pe care noul Regulament privind comisioanele interbancare il va avea asupra pietei de carduri.

”Consideram ca plafonarea duce la o inhibare in dezvoltarea acestui produs”, subliniaza Florin Danescu. Nici Catalin Cretu, directorul regional al Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, nu vede cu ochi buni aceasta noua reglementare, care – in opinia sa – ridica cateva riscuri, cum ar fi presiunea pe veniturile bancilor, care s-ar putea rasfrange in cele din urma asupra clientilor, gradul inca redus de dezvoltare a sistemului de plati si acceptarea inca foarte redusa la nivelul pietei romanesti.

“Ne indreptam spre o rascruce de mare importanta pentru acest sector si exista riscul sa aruncam la gunoi toata munca depusa in zona de plati electronice in ultimii ani”, avertizeaza Catalin Cretu.

Simpozionul ”EU platesc cu cardul” abordeaza subiectele fierbinti ale domeniului de profil

Publicatia online www.BankingNews.ro organizeaza, cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor, in data de 23 aprilie 2015, la Godot Cafe-Teatru, Simpozionul ”EU platesc cu cardul”, concept ce alcatuieste cadrul pentru initierea unor discutii aprofundate despre perspectivele de dezvoltare ale industriei de carduri din tara noastra. Evenimentul se bucura de sustinerea Visa, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank, in calitate de Parteneri.

Dincolo de tratarea in amanunt a temei privind plafonarea comisioanelor interbancare, prin subiectele abordate, Simpozionul ”EU platesc cu cardul” va fi un prilej special pentru promovarea utilizarii cardului bancar ca instrument de plata la comercianti, la ghiseele institutiilor statului pentru achitarea taxelor si impozitelor si la cumparaturile online.

* Cand va deveni cardul un instrument de plata pentru romani, nu un plastic care elibereaza bani la ATM * Cum vor influenta piata cardurilor din Romania Directiva privind serviciile de plata si Regulamentul privind comisioanele interbancare promovate de Comisia Europeana * Ce perspective de dezvoltare are industria de profil la 20 de ani de la emiterea primului card in tara noastra * – Sunt cateva dintre temele ce vor fi abordate in cadrul seminarului ”EU platesc cu cardul”.

Profesionistii industriei de carduri vor fi speakeri la simpozionul ”EU platesc cu cardul”

Structurat sub forma unei mese rotunde, Simpozionul ”EU platesc cu cardul” va facilita, intr-o ambianta speciala si inedita, o intrevedere captivanta si stimulativa intre specialisti din domeniul bancar si mediul de afaceri, reprezentanti mass-media si membri ai companiilor din domeniului comertului cu ridicata/online.

Evenimentul va fi moderat de doamna Rodica Tuchila, director Asociatia Romana a Bancilor, care va sustine si o prezentare cu tema “Standardizarea platilor cu carduri in SEPA (Single Euro Payments Area)”.

Simpozionul ”EU platesc cu cardul” se bucura de prezenta a unora dintre cei mai buni specialisti ai industriei de carduri din tara noastra, in calitate de speakeri.

Astfel, audienta va avea posibilitatea de a afla punctele de vedere exprimate de Florin Danescu – Presedintele executiv Asociatia Romana a Bancilor, Ruxandra Avram – Sef serviciu, Directia Stabilitate Financiara din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Catalin Cretu – Director regional Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, Bianca Ionita – Sef departament Carduri din cadrul BCR si Emanuel Iancu – Cards Operations Manager in cadrul Garanti Bank.

Cu ocazia simpozionului ”EU platesc cu cardul”, publicatia online www.bankingnews.ro va edita un Studiu de piata despre piata de carduri, cu detaliile privind evolutia din ultimii cinci ani a portofoliilor principalelor banci din Romania.

Pentru a participa life la simpozionul ”EU plătesc cu cardul” intr-un cadru inedit, beneficiind de prezentarile sustinute de speakerii celor doua sesiuni ale evenimentului si de interactiunea cu cei mai buni specialisti ai industriei de carduri, afla AICI detalii despre conditiile de participare.

Termenul limita pentru accesarea ultimei comenzi pentru participarea la simpozion este data de 17 aprilie 2015, in limita celor 100 de locuri disponibile. Pentru comenzi va rugam sa transmiteti la adresa de e-mail cornel.dinu@bankingnews.ro datele de facturare si numarul de persoane participante, cu subiectul ”Emitere factura – Participare Simpozion” sau folositi Formularul de Inregistrare.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)