Plafonarea dobânzii anuale efective (DAE) ar putea afecta vânzările de electrocasnice, iar noua propunere legislativă va înăspri criteriile de acordare a creditelor de consum, a declarat marţi Dragoş Sîrbu, CEO Flanco, într-o conferinţă de presă.

Reprezentanţii companiei de retail Flanco spun că noua propunere legislativă va înăspri criteriile de acordare a creditelor, iar masa de consumatori fără educaţie financiară va avea cel mai mult de suferit.

„Domnii de la conducere au băgat în aceeaşi oală achiziţionarea de aragaze şi frigidere cu activarea unor credite cu dobânzi excesiv de mari”, a declarat Dragoş Sîrbu, citat de Mediafax.

“Politicul creează disconfort, lipsa predictibilității și transparenței duce la imposibilitatea planificării pe termen mediu și lung”.

Acesta spune că nu vede o scădere a consumului pe anul 2018, iar dacă măsura – propusă de senatorul PNL Daniel Zamfir – va intra în vigoare în a doua jumătate a anului, nu va aduce schimbări majore a consumului din acest an.
flanco dragos sarbu“Dacă va intra în vigoare propunerea de plafonare a DAE, cea lovită va fi masa de consumatori. Se vor înăspri criteriile de acordare ale creditelor și s-ar putea să asistam, în a doua jumătate a anului, la scăderi ale vanzarilor în retail. De asemenea, mă miră faptul ca BNR este aproape lipsita de reacție”, punctează șeful Flanco.

În opinia lui Dragoş Sîrbu, dacă propunerea legislativă va fi adoptată, principalele industrii afectate vor fi industria constructoare de maşini, industria mobilei şi sectorul de retail.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)