Demersurile MasterCard de incurajare a platilor cu cardul au determinat implementarea primului POS intr-o piata din Capitala. Astfel, incepand cu 11 decembrie, in Piata Hala Traian din sectorul 2, Bucuresti, posesorii de carduri au ocazia de a plati cu cardul pentru legumele, fructele si verdeturile cumparate, se arata intr-un comunicat de presa remis de MasterCard.

Pe plan national, MasterCard a sustinut în permanenta initiative de stimulare a platilor electronice oferind consumatorilor informatii despre beneficiile la nivel personal ale utilizarii cardului, precum rapiditate si siguranta, subliniind totodata si efectele benefice asupra cresterii gradului de fiscalizare, se precizeaza in document.

In 2015, in contextul local, în care romanii utilizeaza de patru ori mai putin cardurile pentru a efectua plati la comercianti comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrala Europeana, MasterCard a adaptat platforma educationala – EduCard – lansata în 2009 pentru promovarea platii cu cardul cu componente dedicate pe zona de educatie financiara si promotii pentru încurajarea cumparaturilor pe baza de card.  Toate aceste actiuni sunt menite sa schimbe statisticile care anul trecut aratau ca, în medie, 14 tranzactii de plata pe fiecare card emis de bancile locale, aducandu-ne mai aproape de media europeana a fost de 60 de tranzactii.

„Experimentul <piata> a pornit ca un proiect pilot, însa reactiile pozitive au condus la implementarea permanenta a unui POS într-o piata, devenind astfel o realitate si un lucru normal pentru cumparatorii de la Piata Traian. Proiectul vine în completarea actiunilor si a campaniei #doarcucardul desfasurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula platile cu cardul. Suntem încantati sa le oferim posesorilor de carduri MasterCard si Maestro posibilitatea de a realiza plati într-un mod usor si sigur la piata. Iar tehnologia contactless le va oferi o  experienta si mai rapida”,  a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru Romania.

„Speram ca acesta sa fie un prim pas catre extinderea platilor cu cardul catre zone care pana acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, astfel încat cumparatorii sa beneficieze de securitate si confort, contribuind în acelasi timp la reducerea economiei gri,” a adaugat Cosmin Vladimirescu.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)