MasterCard concentreaza 67% din volumele tranzactionate intre iunie 2015 si iunie 2016 la comercianti din strainatate cu carduri emise in tara. Valoarea totala a platilor efectuate in afara tarii prin intermediul cardurilor Mastercard si Maestro emise in Romania a crescut cu 30%, in aceeasi perioada.

Tendinta de a plati cu cardul pentru cumparaturile uzuale, de valoare mica, devine treptat parte a comportamentului de consum al romanilor inclusiv in afara tarii, cu valoarea medie a tranzactiilor la terminale POS din strainatate scazand cu aproximativ 10% in T2 2016 fata de T2 2015, pana la 238 lei.

”In 2015, Mastercard a derulat un studiu de piata care a evidentiat economisirile considrabile de care romanii pot beneficia, de pana la 30%, utilizand cardul pentru efectuarea platilor, prin comparatie cu alte metode. Astazi, vedem consumatorul roman devenind din ce in ce mai receptiv la beneficiile platilor cu cardul, un comportament ce devine uzual chiar si in timpul calatoriilor in strainatate. Acest fapt subliniaza o tendinta care s-a accentuat in ultimii ani si pe care noi am incurajat-o prin campanii de constientizare a beneficiilor platilor electronice,” a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, Romania, Mastercard.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)